7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINClinica Nera, unde a fost internat Petrică Mîţu Stoian, a fost închisă...

Clinica Nera, unde a fost internat Petrică Mîţu Stoian, a fost închisă provizoriu

Publicat în

spot_img
spot_img

Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, unde s-a internat pentru un tratament post-COVID interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care a decedat în urmă cu o săptămână, a fost închisă temporar, iar pacienţii au fost trimişi acasă. Şi inspectorii DSP au făcut verificări la această clinică, în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare.

Potrivit reprezentanţilor Clinicii Nera, aceasta nu mai funcţionează, iar toţi pacienţii care au fost internaţi aici au fost trimişi acasă.  

Motivul este acela că se aşteaptă concluziile anchetei procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa care fac cercetări într-un dosar penal deschis în urma decesului artistului Petrică Mîţu Stoian. Cel mai probabil, clinica rămâne închisă până în 26 noiembrie, însă acest termen ar putea fi prelungit. 

De asemenea, inspectorii DSP au verificat condiţiile igienico-sanitare din Clinica Nera, precum şi respectarea procedurilor înainte de efectuarea de terapii în camera hiperbară. Atât camera hiperbară, cât şi clinica în ansambu au autorizaţie de funcţionare de la DSP, însă nu există o autorizaţie de funcţionare ca unitate medicală cu paturi, ci doar cabinet medical. 

În urmă cu o săptămână, interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a decedat, după ce fusese internat la Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, pentru a urma o terapie la camera hiperbară, ca urmare a infecţiei COVID-19. Din cauză că starea sa s-a înrăutăţit, artistul a fost transferat la UPU a Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi internat la Secţia ATI, unde a decedat. În urma decesului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a deschis un dosar de cercetare penală.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

14 zimbri au fost aduşi din Germania şi Suedia în Munţii Ţarcu

Lansat la sfârşitul lunii martie, proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să crească populaţia de zimbri din Munţii Ţarcu la peste 250 de exemplare, în următorii cinci ani.

Şeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, reţinut de DNA

Aceştia sunt suspectaţi de mai multe infracţiuni, între care luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, în dosarul care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.