Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, anunţă, luni, că documentaţia pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj va fi realizată până la finalul anului. Proiectul, cu o valoare de 200 de milioane de euro, inclus în PNRR.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”În cadrul şedinţei ordinare din această lună voi propune plenului aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Centrului Integrat de Transplant Cluj. Proiectantul va finaliza documentaţia tehnică până la finalul anului 2021. În acest fel, în cursul lunii decembrie vom putea depune documentaţia pentru obţinerea Autorizaţiei de Construcţie”, a transmis, luni, Alin Tişe.  

Potrivit acestuia, proiectul este inclus la finanţare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.  

”Proiectul Consiliului Judeţean Cluj, cu o valoare estimativă de 200 milioane euro, vizează edificarea primului centru de transplant din ţară pentru patru tipuri de transplant: cord, plămân, hepatic şi renal. 

”În ceea ce priveşte necesitatea realizării acestuia la nivelul judeţului Cluj, este de amintit faptul că, pe lângă personalul medical de excepţie din municipiu, o pondere de 2/3 din donatori sunt din zona Transilvaniei”, a mai transmis Tişe.  

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania