fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂAcademia Româna va fi reabilitată și va avea o aulă nouă

Academia Româna va fi reabilitată și va avea o aulă nouă

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul României a aprobat astăzi, prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea sediului istoric al Academiei Române și pentru construirea unui corp nou (aulă). Investiția urmărește transformarea Academiei Române în clădire istorică cu destinația de muzeu, amenajată la standardele europene impuse pentru muzeele din marile Capitale ale lumii.

Sediul Academiei Române din București se află, în prezent, într-un imobil construit în perioada 1911-1923 și consolidat și reabilitat în perioada 2007-2008, încadrat în clasa de risc seismic I. În acest context, investiția presupune introducerea unor pereți noi de beton armat, cămășuirea anumitor pereți existenți din zidărie, înlocuirea planșeelor existente din lemn cu planșee din beton armat. În plus, față de modernizarea și reabilitarea corpului existent, se propune extinderea acestuia cu o construcție nouă.

Aula nou construită va constitui o extindere la clădirea existentă, pe o suprafață de 8.500 mp, și va găzdui cele 14 secții ale Academiei, birourile, dar și săli de întruniri și spații de primire și protocol. Proiectul prevede investiții de 188 de milioane de lei și ar urma să fie dezvoltat în patru etape. Din acești bani, 187 de milioane de lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar Academia Română vine cu o contribuție de 833.000 de lei.

La finalizarea proiectului, clădirile Academiei Române vor avea o suprafață construită desfășurată totală de 14.600 de mp. Durata estimată de realizare este de 30 de luni. Imobilul existent, sediul istoric al „Academiei Române”, este nominalizat în cadrul Listei Monumentelor Istorice 2015 a Ministerului Culturii/Institutului Național al Patrimoniului.

Articole recente

Teatru amator pentru beneficiarii proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii pentru persoanele cu dependenţe şi adicţii”

În cursul acestei luni, beneficiarii din cadrul proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii...

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Mai multe articole de același fel

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

Episcopul Emilian Birdaș, omagiat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba. A contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba...

În acest context, joi, 23 noiembrie 2023, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cele două instituții organizatoare ale acestui proiect, îl vor omagia pe episcopul Emilian Birdaș, cel care a contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia.