Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea în regim de urgență a pilulei anti-COVID produsă de Merck, Molnupiravir.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Asta după ce Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat același antiviral la începutul acestei luni. Este primul medicament anti-covid aprobat, iar studiile arată că reduce riscul de spitalizare și deces la pacienții cu risc ridicat.

Din datele furnizate și din datele pe care le-am citit are mult mai puține reacții adverse ceea ce este un lucru foarte important. Nu e vorba doar de eficiență ci și de sigurața tratamentului. Costurile acestor tratamente injectabile de spital sunt enorme. România dacă se bazează doar pe anticorpi monoclonali și pe Remdesivir și pe altele va intra în faliment financiar din cauza costurilor extrem de mari de utilizare”, a declarat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

EMA transmite că medicamentul poate fi utilizat pentru adulții care au Covid-19, dar care nu au nevoie de oxigen suplimentar. Acesta trebuie administrat cât mai repede după diagnostic.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.