25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSAgenția Europeană a Medicamentului a aprobat în regim de urgență pilula anti-COVID...

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat în regim de urgență pilula anti-COVID produsă de Merck

Publicat în

spot_img
spot_img

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea în regim de urgență a pilulei anti-COVID produsă de Merck, Molnupiravir.

Asta după ce Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat același antiviral la începutul acestei luni. Este primul medicament anti-covid aprobat, iar studiile arată că reduce riscul de spitalizare și deces la pacienții cu risc ridicat.

Din datele furnizate și din datele pe care le-am citit are mult mai puține reacții adverse ceea ce este un lucru foarte important. Nu e vorba doar de eficiență ci și de sigurața tratamentului. Costurile acestor tratamente injectabile de spital sunt enorme. România dacă se bazează doar pe anticorpi monoclonali și pe Remdesivir și pe altele va intra în faliment financiar din cauza costurilor extrem de mari de utilizare”, a declarat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

EMA transmite că medicamentul poate fi utilizat pentru adulții care au Covid-19, dar care nu au nevoie de oxigen suplimentar. Acesta trebuie administrat cât mai repede după diagnostic.

Articole recente

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Mai multe articole de același fel