17.6 C
Cluj-Napoca

Ungaria își propune să aibă 15.000 de kilometri de piste de biciclete până în 2030

Publicat:

Reţeaua de piste de biciclete din Ungaria va însuma, până în anul 2030, aproximativ 15 000 de kilometri, a anunţat, sâmbătă, László Mosóczi, secretar de stat responsabil pentru politicile în domeniul transporturilor din cadrul Ministerului Ungar al Inovării şi Tehnologiei (ITM), la Écs, judeţul Győr-Moson-Sopron, unde a fost inaugurată pista de biciclete care leagă oraşele Győr şi Pannonhalma.

László Mosóczi a mai declarat că ITM îmbunătăţeşte constant condiţiile infrastructurii de ciclism în interiorul localităţilor, dar şi între acestea. La nivel naţional, ministerul sprijină pregătirea şi construcţia a aproximativ 850 de kilometri de piste pentru biciclete, cu 50 de miliarde forinţi (136, 1 milioane euro).

Cu sprijinul Ministerului Ungar al Inovării şi Tehnologiei, ca parte a Programului Oraşe Moderne, a fost construită pista de biciclete cu o lungime de 18,4 kilometri care leagă oraşele Győr şi Pannonhalma, cu o valoare netă de 1,7 miliarde de forinţi (4,62 milioane euro), a explicat secretarul de stat. Acesta a mai menţionat că întregul circuit pentru biciclişti din jurul Lacului Balaton va fi reînnoit şi se va realiza şi o legătură cu piste de biciclete între capitală şi Lacul Balaton.

Secretarul de stat a subliniat că Ungaria este cea de-a treia naţiune în Europa în ce priveşte ciclismul, iar în ultimul deceniu Guvernul ungar a făcut multe pentru ca pistele locale sau regionale să fie legate în reţea.

Compania Ungară de Drumuri Publice (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) a preluat de la administraţiile locale sarcinile de întreţinere a peste 1 000 de kilometri de piste pentru biciclete, asumându-şi astfel un rol şi mai important în dezvoltarea reţelei de piste pentru biciclete, a mai subliniat politicianul.

Máriusz Révész, însărcinatul guvernamental pentru proiectul Ungaria Activă, a subliniat că Guvernul are ca scop să facă din Ungaria una dintre cele mai viabile ţări. Acesta a amintit că, din anul 2010, au fost construiţi 1700 de kilometri de piste pentru biciclete, iar în acest an au mai fost predaţi peste 250 de kilometri.

Guvernul ungar va oferi 4 miliarde de forinţi (10,88 milioane euro) pentru proiectarea dezvoltărilor din următorul ciclu, astfel încât realizarea pistelor să fie mai rapidă, a adăugat politicianul.

Sursa. MTI

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img