Zeci de locuitori ai capitalei ungare, Budapesta, au format astăzi cozi în fața principalului spital din oraș, pentru a se vaccina împotriva coronavirusului. Guvernul ungar a oferit pentru prima oară posibilitatea vaccinării la liber, fără programare prealabilă, relatează Reuters. Măsura a fost luată în contextul în care numărul de noi îmbolnăviri crește în această țară, iar Europa este deja noul epicentru al pandemiei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Rata de vaccinare din Ungaria este sub media Uniunii Europene, fiind de puțin sub 60%, cu aproximativ 5,8 milioane de cetățeni vaccinați cu schemă completă. Vineri, Ungaria a raportat un nou record de îmbolnăviri – 11.289. De la începutul pandemiei, Ungaria, care are o populaţie de aproximativ 10 milioane, a raportat 33.172 de decese cauzate de îmbolnăvirea cu Covid-19. 

Săptămâna trecută, guvernul de la Budapesta a anunțat că masca de protecție va deveni obligatorie în spațiile închise și că vaccinarea anti-coronavirus va deveni obligatorie pentru tot personalul medical. Totuși, restricțiile adoptate nu sunt pe măsura celor cerute de Colegiul Medicilor din Ungaria.

Janos Szlavik, de la principalul spital pentru tratarea bolnavilor de Covid din Budapesta, a spus, duminică seara, la televiziunea ATV, că noi măsuri ar trebui să fie introduse cât mai repede pentru a opri răspândirea virusului.  Potrivit lui Szlavik, 80-90% dintre pacienţii bolnavi de Covid care sunt internaţi la terapie intensivă nu sunt vaccinaţi, iar unităţile de ATI din spitalul său sunt pline.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.