Liberalii se reunesc în şedinţă a Biroul Politic Naţional, de la ora 8.30, la Vila Lac, pentru a valida prremierul comun al coaliţiei PNL-PSD-UDMR, cu care cele trei partide vor merge la Palatul Cotroceni. Între timp, negocierile pentru echipa de miniştri continuă, în interiorul partidului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Liberalii vor valida propunerea ca Nicolae Ciucă să fie premierul Guvernului PNL-PSD-UDMR, în prima rotaţie liberalii preluânf şefia Executivului până în 1 iulie 2023. Este aşteptată şi poziţia preşedintelui PNL, Florin Cîţu, privind negocierile din week-end, la care nu a participat, el afirmând că nu este de acord cu ceea ce s-a negociat şi că PNL ar trebui să păstreze Ministerul Finanţelor Publice. 

Discuţii sunt în partid şi în privinţa ministerelor care vor fi deţinute de PNL în noul Guvern. Lideri din teritoriu şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la negocierile duse de echipa PNL, căreia i se reproşează că a pierdut ministere importante, precum Dezvoltarea, Transporturile şi Finanţele. 

În formula negociată până la acest moment, La Externe va rămâne Bogdan Aurescu, la nterne, Lucian Bode şi la Educaţie – Sorin Cîmpeanu, în timp ce Ministerul Energiei va fi condus tot de Virgil Popescu. Acestea sunt ministerele cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a rămâne la PNL. 

La Justiţie va fi Cătălin Predoiu, însă a fost vehiculată şi Alina Gorghiu. La IMM şi Turism,  minister nou, a fost vehiculat Robert Sighiartău  şi Florin Roman, la Digitalizare.

Ministerul Fondurilor Europene  ar putea fi preluat de Dan Vîlceanu, apropiatul lui Florin Cîţu, în urma ultimelor negocieri din partid. Au fost vehiculaţi pentru acest portofoliu şi Cristian Buşoi şi Marcel Boloş. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania