Astăzi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT efectuează 69 de percheziţii domiciliare, în cadrul a 12 dosare penale, la domiciliul unor persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni din sfera traficului de droguri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Acestea sunt:

1. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţa unei persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. În cauză s-a reţinut faptul că, o persoană a desfăşurat activităţi de comercializare de pastile ecstasy, pe raza sectorului 3 al Capitalei, la preţul de 50 de lei/pastilă. La sediul DIICOT – Structura Centrală, va fi condusă, în vederea audierii, o persoană.

2. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Mehedinţi, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată. În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane au înfiinţat o cultură de aproximativ 500 plante de cannabis, în curtea unui imobil de pe raza comunei Pădina, judeţul Mehedinţi.

De asemenea, s-a reţinut faptul că, în luna iunie 2021, unul dintre suspecţi a sprijinit înfiinţarea unei noi culturi de cannabis, ajutând la montarea echipamentelor necesare pentru irigarea viitoarei culturi, precum şi la plantarea seminţelor de cannabis în pahare. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că suspecţii intenţionau să vândă cea mai mare parte din drogurile cultivate unor cetăţeni români sau albanezi care urmau să le transporte în Italia, pentru comercializarea acestora. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

3. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Mehedinţi, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. În cauză s-a reţinut faptul că, un suspect a comercializat cannabis, cocaină şi comprimate de MDMA, către diverşi consumatori din municipiul Drobeta Turnu-Severin. Totodată, s-a stabilit faptul că, acesta comercializa cannabis la preţul de 50-60 de lei/gram. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

4. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea substanţe psihoactive. În cauză s-a reţinut faptul că, trei suspecţi au transportat, comercializat, livrat şi oferit droguri de risc şi de mare risc (amfetamină, MDMA şi cannabis) către diverse persoane de pe raza municipiului Oradea, la un preţ ce varia în funcţie de cantitatea tranzacţionată.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, pentru comercializarea drogurilor, erau organizate frecvent evenimente cu circuit închis, doar pe bază de invitaţie, ocazie cu care erau oferite pentru consum droguri de risc şi de mare risc. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.

5. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Oradea, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată. În cauză s-a reţinut faptul că, doi suspecţi au comercializat cannabis şi amfetamină către consumatori de pe raza municipiului Oradea. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

6. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava efectuează unnumăr de 24 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov, Olt, Cluj, Neamţ, Vaslui şi Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză s-a reţinut faptul că, pe raza judeţului Suceava, s-a constituit un grup infracţional organizat, format din mai multe persoane, ce au desfăşurat activităţi de comercializare de cannabis şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.

7. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Harghita au efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. În cauză s-a reţinut faptul că, mai mulţi suspecţi au deţinut, în imobilele în care locuiesc, droguri de risc şi mare risc, în vederea comercializării. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

8. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Arad au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, în cadrul a două dosare penale vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2019, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, doi suspecţi au comercializat diferite cantităţi de cannabis pe piaţa ilicită din oraşul Ocna Mureş, obţinând astfel importante beneficii materiale. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

9. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti efectuează o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Piteşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de un suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

În fapt s-a reţinut că, suspectul a comercializat droguri de mare risc, respectiv cocaină şi amfetamină, pe raza municipiului Piteşti şi a municipiului Câmpulung, potenţialilor consumatori interesaţi, deplasându-se la aceştia adeseori cu o autospecială taxi, în diverse locaţii de pe raza municipiilor amintite anterior. De asemenea, de cele mai multe ori, suspectul a comercializat ilegal stupefiantele şi la sediul unei spălătorii auto, pe care o administrează în fapt. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, va fi condusă, în vederea audierii, o persoană.

10. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Prahova, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept. În cauză s-a reţinut faptul că, mai mulţi suspecţi au comercializat droguri de risc şi mare risc către consumatori de pe raza judeţului Prahova. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 40 de persoane.

11. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Maramureş au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2019 – 2021, mai mulţi suspecţi din municipiul Baia Mare, în baza aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, în mod repetat, au comercializat droguri de mare risc sub forma de comprimate ecstasy, amfetamină şi cocaină, activitatea fiind comisă preponderent pe raza municipiului Baia Mare. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursă: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.