17.6 C
Cluj-Napoca

Computer tomograf nou la Spitalul de Copii Brașov

Publicat:

Aparatul computer tomograf inclus în lista de investiţii a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov pe anul în curs, a fost achiziţionat şi livrat, urmând să intre în procedura de punere în funcţiune.

Potrivit informaţiilor furnizate de managerul spitalului, Monica Săbăduşi, aparatul este instalat, iar procesul-verbal de punere în funcţiune va fi redactat şi semnat după primirea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, lucru care se va întâmpla în perioada imediat următoare. Preţul de achiziţie al acestui echipament, intrat pentru prima dată în dotarea Spitalului Clinic de Copii Braşov, este de 1.418.480 lei, finanţarea fiind asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Braşov pe 2021. Aparatul va deservi nevoile de investigaţii imagistice atât pentru micii pacienţi din Braşov, cât şi pentru cei din judeţele limitrofe.

Doresc să mulţumesc Consiliului Judeţean Braşov pentru această achiziţie, în primul rând în calitate de mamă şi apoi ca manager, deoarece acesta este primul computer tomograf destinat exclusiv copiilor şi intrat în dotarea unui spital de stat din judeţul Braşov. Este o mare realizare pentru noi şi ne dorim să-l putem pune în funcţiune în cel mai scurt timp, iar apoi să-l folosim 24 de ore din 24, ori de câte ori pacienţii noştri au nevoie de investigaţii imagistice de cea mai mare acurateţe. În viitor, sperăm să putem încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov, astfel încât să furnizăm servicii de tomografie computerizată şi în ambulatoriu, pe bază de trimitere de la medicul specialist”, a spus Monica Săbăduşi, managerul Spitalului Clinic de Copii.

În paralel cu procedurile de achiziţie a CT-ului s-au desfăşurat lucrările de amenajare a spaţiului din cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică, destinat echipamentului. Reparaţiile şi igenizarea acestui laborator au intrat în linie dreaptă, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind stabilit pentru 15 decembrie 2021. Valoarea acestui contract este de 1.784.000 lei, iar fondurile provin tot din bugetul judeţean.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img