Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că proiectul de modernizare a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” (V-VIII) din cartierul Grigorescu a fost finalizat. Noul corp de clădire cu un regim de înălțime de P+3 cuprinde 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, sala de sport existentă a fost extinsă și modernizată.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Investiția a presupus extinderea imobilului cu spații de învățământ cu un corp nou, redistribuirea unor funcțiuni în imobilul existent, echiparea clădirii existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor cu cabină, dar și înlocuirea finisajelor la corpurile de clădiri existente și înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice, încălzire în imobilele existente. În același timp, au fost instalate sisteme de climatizare (încălzire, ventilare, răcire) și alimentare cu apă, un sistem de management energetic integrat de tip BEMS și a fost extinsă zona anexelor sălii de sport.

Prin același proiect au fost instalate surse de energie regenerabilă: panouri fotovoltaice pentru producere de energie electrică și panouri solare pentru producere de apa caldă menajeră.

Prin finalizarea investiției municipalitatea vizează creșterea accesului, calității și atractivității educației prin dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, modernizarea utilităților și crearea de facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități în vederea reducerii abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.

”În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în infrastructura educațională, cât și în politici publice pentru elevi și studenți. Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, deoarece este lipsită de grija falimentului.”, a declarat Emil Boc.

Valoarea investiției este de 6 milioane de euro, iar resursele financiare provin din fonduri europene prin POR 2014-2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania