27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJEmil Boc anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a Liceului Teoretic „Onisifor...

Emil Boc anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că proiectul de modernizare a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” (V-VIII) din cartierul Grigorescu a fost finalizat. Noul corp de clădire cu un regim de înălțime de P+3 cuprinde 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, sala de sport existentă a fost extinsă și modernizată.

Investiția a presupus extinderea imobilului cu spații de învățământ cu un corp nou, redistribuirea unor funcțiuni în imobilul existent, echiparea clădirii existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor cu cabină, dar și înlocuirea finisajelor la corpurile de clădiri existente și înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice, încălzire în imobilele existente. În același timp, au fost instalate sisteme de climatizare (încălzire, ventilare, răcire) și alimentare cu apă, un sistem de management energetic integrat de tip BEMS și a fost extinsă zona anexelor sălii de sport.

Prin același proiect au fost instalate surse de energie regenerabilă: panouri fotovoltaice pentru producere de energie electrică și panouri solare pentru producere de apa caldă menajeră.

Prin finalizarea investiției municipalitatea vizează creșterea accesului, calității și atractivității educației prin dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, modernizarea utilităților și crearea de facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități în vederea reducerii abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.

”În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în infrastructura educațională, cât și în politici publice pentru elevi și studenți. Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, deoarece este lipsită de grija falimentului.”, a declarat Emil Boc.

Valoarea investiției este de 6 milioane de euro, iar resursele financiare provin din fonduri europene prin POR 2014-2020.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.