Comisia Europeană a lansat ieri cererile de propuneri în cadrul cererii Erasmus+ pentru 2022, în urma adoptării programului anual de lucru pentru 2022. Cu un buget majorat de aproape 3,9 miliarde euro pentru anul următor, Erasmus+ va continua să ofere oportunități pentru perioade de studiu în străinătate, stagii, ucenicii, schimburi de personal și proiecte de cooperare transfrontalieră în diferite domenii ale educației și formării, tineretului și sportului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pe lângă cererea generală, programul anual de lucru include și alte acțiuni care urmează să fie lansate separat, cum ar fi inițiativa privind universitățile europene. Programul va continua să îi sprijine pe tineri și să îi încurajeze să participe la viața democratică, contribuind în mod semnificativ la obiectivele Anului european al tineretului 2022, care a fost anunțat în discursul privind starea Uniunii din septembrie 2021. Activitățile de bază, și anume mobilitatea și cooperarea, vor fi de asemenea consolidate în 2022.

Principalele noutăți introduse în cererile de propuneri lansate astăzi sunt: proiecte orientate spre viitor, mai multe schimburi cu țările terțe, un DiscoverEU mai incluziv, crearea unei mai mari apropieri între UE și școli sau o finanțare mai simplă a proiectelor de cooperare.

Orice organism public sau privat activ în domeniile educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare, cu ajutorul agențiilor naționale Erasmus+ cu sedii în toate statele membre ale UE și în țările terțe asociate programului, precum și cu ajutorul Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură.

Detaliile privind acțiunile specifice și termenele de depunere a cererilor aferente sunt disponibile aici.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.