27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEInvestiție de 5 milioane de euro la Colegiul Tehnic „Ana Aslan” din...

Investiție de 5 milioane de euro la Colegiul Tehnic „Ana Aslan” din Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de modernizare şi extindere a Colegiului Tehnic „Ana Aslan” au fost finalizate. Colegiul cuprinde în total 17 săli de clasă și 10 laboratoare cu specific profesional (coafură, estetică, biologie, fizică şi informatică) dotate la standarde europene.

Clădirea folosește surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei electrice – panouri fotovoltaice, iar pentru producerea de apă caldă – panouri solare integrate în sistemul automat de management al consumului (BEMS – Building Energy Management System). Sistemul de management energetic integrat permite și controlul corpurilor de iluminat (LED), controlul centralelor termice în condensaţie (cu randamente ridicate) şi controlul centralelor de tratare a aerului, montate în interior, pentru asigurarea aerului proaspăt în sălile de clasă şi în spaţiile anexe (biblioteca, sală profesorală, birouri). Școala dispune și de o nouă sală de sport.

Prin investiții de la bugetul local sau proiecte cu finanțare europeană, calitatea infrastructurii educaționale și a procesului educațional din Cluj-Napoca crește, obiectivul municipalității fiind de a oferi tinerilor clujeni șansa unui sistem educațional modern și propice dezvoltării personale și profesionale. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel