Consiliul Judeţean Békés a anunțat că se lucrează la un studiu preliminar care să pregătească extinderea drumului expres M44 spre localitatea Sarkad şi realizarea legăturii acestuia cu drumul expres Arad-Oradea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Mihály Zalai, preşedintele Consiliului Judeţean Békés s-a întâlnit, miercuri, la Békéscsaba, cu Zsolt Thoroczkay, şef de departament în cadrul Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei, cu Zsolt Antoni, şef de departament în cadrul Ministerului de Externe şi al Comerţului Exterior, cu András Cserkúti, directorul judeţean al Companiei Naţionale de Drumuri din Ungaria, cu Ferenc Nagy, viceprimar al oraşului Békéscsaba, cu Pál Povázsai, şeful biroului de proiecte din cadrul Companiei de Dezvoltare a Infrastructurii din Ungaria, respectiv cu reprezentanţi ai Prefecturii Judeţului Békés. În timpul întrevederii s-a discutat despre posibilitatea ca prin intermediul extinderii drumului expres M44, Ungaria şi judeţul Békés să fie conectate la drumul expres care este planificat între Arad şi Oradea.

La un eveniment care a avut loc miercuri, la Primăria Békéscsaba, Tamás Herczeg, deputat Fidesz din judeţul Békés a vorbit despre faptul că intenţia Guvernului Ungariei este ca “drumul expres M44 să nu se oprească la Békéscsaba, ci să continue spre România”.

Tot miercuri, în apropierea oraşului Békéscsaba a fost inaugurat un nou drum, aşa-numitul drum de la Fürjes, o investiţie ecologică de 5 miliarde de forinţi (13,5 milioane euro), a cărei realizare a avut legătură cu drumul expres M44.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.