Ieri a avut loc festivitatea de premiere a performerilor municipiului Hunedoara. Este vorba despre 139 de elevi şi sportivi care, în anul şcolar 2020 – 2021, au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. În categoria premiaţilor s-au numărat şi 32 de profesori şi antrenori. 

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Elevii au primit şi sume de bani cuprinse, în funcţie de rezultatele fiecăruia, între 300 şi 600 de lei. În cazul performerilor cu mai multe rezultate deosebite, sumele s-au cumulat, existând astfel şi cazuri de elevi sau sportivi răsplătiţi cu 1.000 sau 1.200 de lei. Bugetul total alocat a fost de 82.000 de lei, de aproape două ori mai mare decât în 2017. În cazul profesorilor, recompensa financiară a fost de 500 de lei pentru fiecare.

Atât copiii, cât şi profesorii au nevoie de susţinere pentru a face performanţă, iar susţinerea morală nu este suficientă. Pe lângă deosebita consideraţie pe care o purtăm acestor copii şi îndrumătorilor lor, încercăm să ne îngrijim şi de infrastructura şcolară, prin proiectele dedicate şcolilor derulate de Primărie, proiecte care însumează peste 20 de milioane de euro. Vrem însă să facem şi mai mult pentru copiii şi profesorii merituoşi ai oraşului. Tocmai din acest motiv nu renunţăm nici în acest an la acordarea de premii în bani. Mă bucur că, anul acesta, am reuşit să organizăm şi o mică festivitate de premiere. Am ţinut neapărat să îi cunosc şi a fost o onoare, pentru mine, să le strâng mâna”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Întreaga sumă necesară premierii performerilor Hunedoarei a fost alocată din bugetul local al oraşului. Festivitatea de premiere s-a derulat cu respectarea normelor sanitare în vigoare şi a avut loc în Sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Lalescu”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania