fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAStudenții de la Universitatea de Vest din Timișoara vor face practică la...

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara vor face practică la DAS Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Studenții de la Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara vor desfășura stagii de practică în cadrul Direcției de Asistență Socială Deva, în anul universitar 2021-2022, ca urmare a unei Convenții de colaborare între cele două instituții, a cărei încheiere a fost aprobată de Consiliul Local Deva, în ședința ordinară de ieri.

Ideea colaborării a venit din partea Universității de Vest – Departamentul de Asistență Socială, având în vedere, pe de o parte, practica de specialitate, care permite studenților dezvoltarea de competențe practice necesare profesiei de asistent social, iar pe de altă parte, obiectul de activitate al DAS Deva, specializată în administrarea și acordarea beneficiilor de asistență socială și a serviciilor sociale, asigurând astfel aplicarea politicilor sociale în domeniul protecției copilului, familiei, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități, precum și al altor persoane, grupuri ori comunități vulnerabile.

Convenția de colaborare între cele două instituții se încheie pe o perioadă de 12 luni, dar poate fi prelungită cu acordul părților. În cadrul acestui parteneriat, Universitatea de Vest va promova, în rândul studenților, activitatea Direcției de Asistență Socială Deva, precum și evenimentele organizate împreună cu aceasta. Totodată, Direcția de Asistență Socială Deva va permite studenților din anul I ai UVT vizitarea asistată online, în grup, a instituției, cu scopul de a se familiariza cu serviciile sociale din comunitate.

Ioana Pop

Articole recente

Wizz Air, desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru al treilea an la rând

Rezultatul în general slab vine pe măsură ce tarifele companiilor aeriene au crescut ca urmare a costurilor mai mari ale combustibilului și a taxelor ecologice.

Primarul comunei Ilieni, care a pierdut alegerile, a anunţat că demisionează din funcţie înainte de încheierea mandatului

Imre Fodor, care a candidat pentru cel de-al cincilea mandat pe lista UDMR, a pierdut alegerile locale în faţa candidatului independent Benko Arpad-Jeno.

Zece profesori și antrenori remarcabili din toată țara, premiați cu Premiul Mentor pentru excelență în educație

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră.

Primul elev de etnie romă care a absolvit liceul din Tălmaciu, mândria școlii și a părinților

Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” din Tălmaciu se mândrește cu Victor Carole, primul elev de etnie romă care a reușit să își atingă visul de a absolvi studiile, în ciuda tuturor obstacolelor ce i-au venit în cale de-a lungul anilor. 

Mai multe articole de același fel

Acoperişuri luate de vânt în Deva şi Brad, după o furtună violentă

Judeţul Hunedoara s-a aflat luni după-amiază, până la ora 20,00, sub avertizare meteo de Cod Roşu, fiind prognozate vijelii puternice cu rafale de 90 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, local averse torenţiale peste 35 l/mp.

Percheziții ale Parchetului European în județul Hunedoara

Investigația privește o fraudă de 10 milioane de euro în domeniul achizițiilor publice care implică fonduri UE pentru modernizarea infrastructurii de apă în două localități din Valea Jiului și îmbunătățirea eficienței energetice la un spital.