fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAStudenții de la Universitatea de Vest din Timișoara vor face practică la...

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara vor face practică la DAS Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Studenții de la Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara vor desfășura stagii de practică în cadrul Direcției de Asistență Socială Deva, în anul universitar 2021-2022, ca urmare a unei Convenții de colaborare între cele două instituții, a cărei încheiere a fost aprobată de Consiliul Local Deva, în ședința ordinară de ieri.

Ideea colaborării a venit din partea Universității de Vest – Departamentul de Asistență Socială, având în vedere, pe de o parte, practica de specialitate, care permite studenților dezvoltarea de competențe practice necesare profesiei de asistent social, iar pe de altă parte, obiectul de activitate al DAS Deva, specializată în administrarea și acordarea beneficiilor de asistență socială și a serviciilor sociale, asigurând astfel aplicarea politicilor sociale în domeniul protecției copilului, familiei, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități, precum și al altor persoane, grupuri ori comunități vulnerabile.

Convenția de colaborare între cele două instituții se încheie pe o perioadă de 12 luni, dar poate fi prelungită cu acordul părților. În cadrul acestui parteneriat, Universitatea de Vest va promova, în rândul studenților, activitatea Direcției de Asistență Socială Deva, precum și evenimentele organizate împreună cu aceasta. Totodată, Direcția de Asistență Socială Deva va permite studenților din anul I ai UVT vizitarea asistată online, în grup, a instituției, cu scopul de a se familiariza cu serviciile sociale din comunitate.

Anitta Pelin

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Dezbatere privind educația pentru sustenabilitate, sub egida Alianței Timișoara Universitară

Sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU), Universitatea Politehnica Timișoara a organizat și găzduit vineri, 12 aprilie 2024, în Sala Senatului, o dezbatere cu tema „Universitățile timișorene:  educație și acțiune pentru sustenabilitate”, la care au fost invitate, alături de instituțiile de învățământ superior, instituțiile autorității publice și reprezentanții mediului economic.