27.6 C
Cluj-Napoca

Timișoara va găzdui, în trei ani, Muzeul Național al Revoluției

Published:

S-a semnat contractul pentru proiectarea Muzeului Național al Revoluției, la Timișoara. În această săptămână, primarul Dominic Fritz a convenit cu delegația Ministerului Culturii, condusă de Bogdan Trîmbaciu, directorul Unității de Management a Proiectului, și Monica Drăgan, coordonatorul programului RO-CULTURA, că în realizarea Muzeului va fi implicată întreaga comunitate.

Dacă Ministerul Culturii este responsabil de reabilitarea clădirii Garnizoanei și transformarea ei în muzeu, Primăria Municipiului Timișoara își va asuma rolul de mediator și va fi responsabilă de organizarea de sesiuni de consultare și implicare publică, în vederea elaborării conceptului muzeului. Vom semna un protocol de colaborare pentru a stabili clar responsabilitățile fiecărei părți”, transmite Dominic Fritz.

Muzeul va fi gata, estimativ, peste trei ani, fiind acum în stadiul incipient de proiectare. Primarul a agreat cu reprezentanții Ministerului Culturii să folosească curtea interioară, de peste 5.000 mp, în 2023 – anul Capitalei Culturale Europene – pentru organizarea de evenimente culturale.

Valoarea contractului de proiectare este de 1,14 milioane de euro, iar finanțarea lucrărilor de execuție se vor face în cadrul acordului dintre Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin care mai multe obiective de patrimoniu, printre care și fosta garnizoană militară a Timișoarei vor fi restaurate și modernizate.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img