27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEViktor Orbán îndeamnă la vaccinare: Putem avea parte de un Crăciun mare...

Viktor Orbán îndeamnă la vaccinare: Putem avea parte de un Crăciun mare şi frumos

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul Ungariei va prelungi cu încă o săptămână acţiunea de vaccinare fără programare care a început luni, iar după 20 decembrie, vaccinul va fi disponibil şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, a anunţat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, vineri, în emisiunea “Bună dimineaţa, Ungaria!” de pe postul public de radio Kossuth.

“Anul trecut am avut parte de un Crăciun mai restrâns, pentru că nu a existat vaccin. Anul acesta putem avea parte de un Crăciun mare şi frumos, însă numai dacă va creşte numărul persoanelor care se vor prezenta şi pentru cea de-a treia doză de vaccin”, a spus premierul, adăugând că majoritatea oamenilor se prezintă acum pentru booster, cel mai mic fiind numărul celor care vin pentru prima doză.

Oprirea activităţilor reprezintă doar o încetinire, soluţia este administrarea booster-ului, a adăugat Orbán, subliniind că este necesar şi ca oamenii să respecte măsurile de protecţie introduse anterior, să poarte masca şi să păstreze distanţa.

Prim-ministrul maghiar a cerut tuturor să se prezinte pentru cea de-a treia doză de vaccin. Celor care fac asta “le-am salvat viaţa”, a spus.

Vorbind despre posibile opriri ale activităţilor, Orbán a declarat că guvernul nu exclude nimic, însă vrea să evite tot ceea ce este rău. Dacă numărul celor care au primit deja trei doze de vaccin creşte, dacă se va considera că creşterea infecţiilor s-a putut opri sau frâna, nu vor exista motive pentru a lua astfel de măsuri, a subliniat prim-ministrul.

Şeful guvernului de la Budapesta a anunţat, totodată, că după ce o mare companie farmaceutică a primit autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinse între 5 şi 12 ani, Ungaria a şi obţinut 2 milioane de doze de vaccin. Primul transport – unul de 130 000 de doze – va sosi în jurul datei de 20 decembrie, iar apoi, în Ungaria vor ajunge în mod frecvent transporturi cu vaccinuri destinate copiilor.

Viktor Orbán a rugat părinţii să se gândească bine, şi dacă pot, să îşi vaccineze copiii.

Potrivit premierului, capacităţile pe care le are sistemul sanitar din Ungaria, în timpul acestei epidemii, sunt mult mai mari decât cele pe care le au ţările din Europa de Vest.

Epidemia reprezintă o mare lecţie; trebuie să menţinem aceste capacităţi şi în viitor, ca în caz de urgenţe să avem o minimă rezervă, a adăugat prim-ministrul.

Viktor Orbán a spus că instrumentele necesare pentru a face faţă situaţiei sunt disponibile, există paturi, ventilatoare, vaccinuri, medicamente, totul depinde de eroismul medicilor şi a celorlalţi angajaţi din sistemul sanitar, care depun eforturi continue şi supraomeneşti. Există un număr suficient de personal disponibil pentru apărare, dar oamenii trebuie coordonaţi. Mai există şi spitale pregătite de epidemie, dar care nu au fost deschise încă, a adăugat premierul.

Orbán a menţionat şi că în timpul ultimilor ani, Guvernul Ungariei a implementat creşteri salariale semnificative în acest sector. “Totuşi, salariile încă nu sunt suficient de mari”, însă paşii semnificativi care au fost făcuţi le arată lucrătorilor din domeniul sanitar că “ţara este alături de ei”, a spus prim-ministrul.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel