25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINSezonul de schi se deschide astăzi la Straja și la Muntele Mic

Sezonul de schi se deschide astăzi la Straja și la Muntele Mic

Publicat în

spot_img
spot_img

Straja a fost primul mare domeniu schiabil care anunța deschiderea sezonului, moment care are loc astăzi, începând cu ora 9.00. Astfel, la Straja, schiorii sunt așteptați pe pârtiile Constantinescu și Platoul Soarelui.

Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune la Straja încă din 16 noiembrie, iar stratul de zăpadă pe pârtii este cuprins între 20 și 25 de centimetri.

Meteorologii anunță și ninsori, cu temperaturi minime în jurul valorii de -6 grade și maxime de -1 grad.

Telescaunul Platoul Soarelui va fi deschis, latimea medie a zonei schiabile va avea 40 m din cei 70 m existenti si va fi delimitata de plasele de protectie. Teleleschiul Platoul Soarelui nu va functiona, fiindcă nu are incă suficienta zapada.
Zona Scoala de Schi Platoul Soarelui Straja nu are zapada suficienta,așa că banda transportoare nu va functiona din acest motiv. Tunurile de zapada vor functiona pe tot parcursul zilelor, daca temperaturile vor fi negative (cel putin -2 grade Celsius).

Administratorii au postat și tarifele valabile pentru acest an.

Sezon deschis și la Muntele Mic

Și administratorii domeniul schiabil Muntele Mic au anunțat că astăzi se deschide sezonul. Va fi pusă la dispoziția schiorilor pârtia Nordica, de 1 kilometru lungime.Pârtia Nordica este deservită de un teleschi.

După mai multe nopți în care tunurile de făcut zăpadă au funcționat, administratorii domeniului schiabil Muntele Mic au anunțat vineri seara deschiderea sezonului 2021-2022.

Pârtia Nordica va fi pusă la dispoziția schiorilor de sâmbătă dimineața, de la ora 9.00.

Stratul de zăpadă este de circa 20 de centrimeri, dar administratorii au anunțat că tunurile de zăpadă vor funcționa și în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Skipassurile le veți achiziționa momentan de la baza pârtiei”, au anunțat administratorii We Ski pe pagina de Facebook.

Articole recente

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Mai multe articole de același fel