fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTCertificate Covid-19 aparţinând altor persoane depistate de poliţiştii de frontieră

Certificate Covid-19 aparţinând altor persoane depistate de poliţiştii de frontieră

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Jimbolia şi Moraviţa au depistat doi cetăţeni din Bosnia-Herţegovina şi un român care au prezentat la intrarea în ţară certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane sau erau false.

În data de 06.12.2021, în jurul orei 12:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni din Bosnia-Herţegovina, aflaţi într-un autoturism marca Volkswagen. La controlul de frontieră, cele două persoane au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzute cu cod QR. În urma scanării codurilor QR ale certificatelor, s-a constatat faptul că datele generate în urma scanării aparţin altor persoane.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean român în vârstă de 19 ani, care s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor la frontieră pe sensul de intrare în ţară, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România. În urma verificării codului QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat faptul acesta este invalid, cetăţeanul român recunoscând verbal că acesta este fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Anitta Pelin

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel