fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTCertificate Covid-19 aparţinând altor persoane depistate de poliţiştii de frontieră

Certificate Covid-19 aparţinând altor persoane depistate de poliţiştii de frontieră

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Jimbolia şi Moraviţa au depistat doi cetăţeni din Bosnia-Herţegovina şi un român care au prezentat la intrarea în ţară certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane sau erau false.

În data de 06.12.2021, în jurul orei 12:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni din Bosnia-Herţegovina, aflaţi într-un autoturism marca Volkswagen. La controlul de frontieră, cele două persoane au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzute cu cod QR. În urma scanării codurilor QR ale certificatelor, s-a constatat faptul că datele generate în urma scanării aparţin altor persoane.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean român în vârstă de 19 ani, care s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor la frontieră pe sensul de intrare în ţară, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România. În urma verificării codului QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat faptul acesta este invalid, cetăţeanul român recunoscând verbal că acesta este fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Premieră medicală la Spitalul Municipal Blaj: Operație de protezare a genunchiului unui bărbat cu o proteză

Echipa medicală a Compartimentului Ortopedie-Traumatologie, formată din Dr. Alexandru Tiutiu – medic primar ortopedie-traumatologie, asistente Bloc Operator Nicoleta Veliche și Carmen Cucui, în colaborare cu colegii din Sibiu, Dr. Daniel Ciuta – medic primar ortopedie-traumatologie și Răzvan Coza – medic primar ortopedie-traumatologie, a efectuat o operație de protezare a genunchiului pentru o persoană de sex masculin, în vârstă de 65 de ani, înlocuind articulația genunchiului drept cu o proteză care formează noua articulație a acestuia, notează radioblaj.ro.