25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTIMP LIBERÎn week-end s-ar putea deschide sezonul de schi la Domeniului Schiabil Transalpina

În week-end s-ar putea deschide sezonul de schi la Domeniului Schiabil Transalpina

Publicat în

spot_img
spot_img

Instituția Prefectului județului Vâlcea anunță că, în acest week-end, ar putea fi deschis sezonul de schi în stațiunea Voineasa, Transalpina. Stratul de zăpadă a depășit deja 40 de centimetri și pregătirile sunt în toi.

Prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, și reprezentanții structurilor de intervenție vâlcene au participat ieri, 7 decembrie, la o ședință de lucru cu administratorii Domeniului Schiabil Transalpina, în vederea punerii la punct a măsurilor care trebuie luate pentru protecția și siguranța turiștilor pe pârtii și în afara acestora.

În funcție de cum va fi și vremea, autoritățile locale din Voineasa și administratorii domeniului preconizează că, cel mai probabil, pe pârtiile de la Obârșie se va putea schia începând cu weekend-ul viitor.

O altă veste bună este că anul acesta vor fi deschise tronsonul telegondolă 2 și telescaunul, care nu au funcționat în ultimii ani. Totodată, de anul acesta, la pârtiile de la Obârșia Lotrului se poate ajunge, pe lângă traseul obișnuit de pe Valea Oltului (DN 7) și Valea Lotrului (DN 7A), și pe șoseaua Transalpina (DN 67 C), pe sectorul de drum care tranzitează județele Alba și Vâlcea. Acest traseu a rămas deschis și în sezonul rece la solicitarea prefecților celor două județe, însă circulația este permisă doar pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Pentru a asigura viabilitatea acestui sector de drum, drumarii de la SDN Vâlcea și SDN Alba au scos încă de ieri utilajele de deszăpezire și acționează pentru îndepărtarea omătului de pe carosabil. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă, iar accesul este permis doar autovehiculelor cu masă de până la 7,5 tone, echipate corespunzător (cu anvelope de iarnă).

„Consider că cel mai important este să fie asigurată siguranța celor care vor ajunge în zonă. De aceea, am insistat ca înainte de deschiderea domeniului să se verifice foarte atent instalațiile din toate punctele de vedere – de la obținerea autorizațiilor și până la stabilirea în cel mai mic detaliu a ceea ce înseamnă intervenția în cazul unor evenimente neprevăzute. Pe partea de acces, am luat deja măsuri iar echipele de la Drumurile Naționale, Poliția Rutieră, Jandarmerie, Salvamont sunt pregătite pentru a interveni în caz de urgență. Rămâne ca și Primăria Voineasa și administratorul domeniului să-și îndeplinească atribuțiile asumate, pentru a putea deschide în condiții optime sezonul de schi”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Tururi ghidate, ateliere de parfumerie, lansări de carte și multe surprize la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag

Și în acest an, Sărbătoarea Tuberozelor se desfășoară în curtea Bisericii Evanghelice din comuna sibiană Hoghilag, aici fiind locul de întâlnire al celor aproape 40 de cultivatori de tuberoze din localitate cu iubitorii de frumos veniți din toată țara.