fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATESalvaţi Copiii a dotat maternităţile şi secţiile de pediatrie din Regiunea Sud-Est...

Salvaţi Copiii a dotat maternităţile şi secţiile de pediatrie din Regiunea Sud-Est cu echipamente de peste 413.490 de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

În urma solicitărilor primite de la medici şi într-un context sanitar marcat de subfinanţare, Organizaţia Salvaţi Copiii România a accelerat în 2021 programul de dotare a maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din regiunea Sud-Est, cu echipamente medicale în valoare totală de peste 89.904 de euro. Rata medie a mortalităţii infantile în judeţele din regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea) este de 6,6 la mie, potrivit datelor semidefinitive oferite de Institutul Naţional de Statistică-INS.

În interiorul regiunii există însă câteva clivaje semnificative: în judeţul Brăila, rata mortalităţii infantile a fost de 7,2 la mia de copii născuţi vii; în judeţul Buzău – 3,7 la mie; în judeţul Galaţi – 7,1 la mie; în judeţul Constanţa – 7,4 la mie; în judeţul Tulcea- 10,8 la mie; în judeţul Vrancea – 4,4 la mie.

În cei 11 ani de campanie, Salvaţi Copiii România a ajuns în regiunea Sud-Est a ţării cu peste 117 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor şi pentru susţinerea tratamenentului şi a intervenţiilor de specialitate în diferite specializări pediatrice precum chirurgie, ORL sau ATI, în valoare de peste 413.490 de euro, la unităţile medicale din: Brăila, Buzău, Constanţa, Mangalia, Medgidia, Constanţa, Galaţi, Târgu Bujor, Craiova, Tulcea, Adjud şi Focşani.

Principala cauză a mortalităţii infantile este prematuritatea, care înregistrează o creştere semnificativă în aproape toate ţările lumii. Copiii prematuri au mari şanse de supravieţuire şi recuperare, dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziţie aparatură medicală adecvată unei intervenţii rapide.

De la debutul campaniei de reducere a mortalităţii infantile în România, Salvaţi Copiii a investit peste 6.800.000 de euro în dotarea a 102 unităţi medicale din toate judeţele ţării cu 930 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea şi tratarea a peste 130.000 de copii.

Când am demarat programul de combatere a mortalităţii infantile, ştiam că ne aşteaptă un drum lung. Am deschis centre în comunităţi vulnerabile şi am pus bazele unui proiect ambiţios de dotare a maternităţilor şi secţiilor de Terapie Intensivă Neonatală. Ni s-au alăturat imediat medici dedicaţi şi, treptat, susţinători şi parteneri sociali, pe care mizăm în continuare. Împreună am reuşit să extindem programul şi către spitalele de pediatrie. De aceea este atât de important acest mecanism de direcţionare a 20% din impozitul pe profit: pentru că înseamnă construcţie solidă”, spune Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Pentru că viaţa unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiţia pe care o facem în maternităţi, Salvaţi Copiii lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente performante a unităţilor medicale – a maternităţilor, secţiilor de neonatologie, ATI şi pediatrie.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici. Plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie 2021. Companiile care vor să se implice în dotarea secţiilor de pediatrie şi a maternităţilor pot trimite contractul de sponsorizare în baza căruia redirecţionează 20% din impozitul pe profit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro. Contractul poate fi descărcat de pe site-ul Organizaţiei Salvaţi Copiii, de aici: https://www.salvaticopiii.ro/implica-te/companii/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit

Contact Salvaţi Copiii România: Ştefania Mircea, Coordonator program, stefania.mircea@salvaticopiii.ro

Anitta Pelin

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel