Redacția în limba maghiară | Ne féljetek és legyetek mindig készen!

Data:

Kettôs nagy üzenetet hordoz számunkra Advent: Ne féljünk és legyünk mindig készen! A félelem az emberi élet egyik legnagyobb ellensége. Ezért van az, hogy a Bibliában nagyon sokszor elhangzik a “Ne félj!” vagy “Ne féljetek!” felszólítás. Jézus Krisztus maga is nagyon sokszor ezzel biztatja az övéit. A félô ember ugyanis nagyon könnyen félelmetessé válik. Aki fél, elveszti az uralmat magatartása, gondolatai és egész élete felett. Ezért nagyon fontos, hogy Adventben megszabaduljunk a vélt és valós félelmeinktôl.

Erre csak az evangélium ad lehetôséget, miszerint Isten Fia emberi testet öltött és megszületett az elsô Karácsonykor, hogy felnövekedve odaadja az életét a kereszten a bûneinkért és feltámadjon. Aki ebben hisz, az megszabadul a félelmeitôl, mert tudja, olyan Atyja van a mennyekben, aki csak jót akar neki. Minden az ô hatalmában van és bármi törtenjen vele vagy körülötte, az csak az ô jóságos akaratából következik és abból rá csak áldás száll. Ugyanakkor késznek kell lenni, hogy engedelmeskedjünk jóságos mennyei Urunknak. Készen létünk azonban egyfajta lelki készség, mert az erôt, az alkalmat és a végrehajtás körülményeit úgyis a Szentlélek fogja megadni. Nekünk “csupán” oda kell szánni magunkat az ô kezébe. Engedjük, hogy Ô vezessen bennünket Adventben, hogy szent Karácsonyt ünnepelhessünk!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Putin la Moscova, dar n-a primit un răspuns

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite EFE.