fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsilierii locali au aprobat majorarea cu 40% a tarifului plătit de populaţie...

Consilierii locali au aprobat majorarea cu 40% a tarifului plătit de populaţie pentru căldură

Publicat în

spot_img
spot_img

Consilierii locali din oraşul Arad au aprobat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, propunerea Primăriei de majorare a preţului gigacaloriei plătit de populaţie, care va fi astfel de 398 de lei, cu 40% mai mare.

Majorarea se va aplica de la 1 decembrie, conform proiectului iniţiat de Primăria Arad şi votat de majoritatea consilierilor. Populaţia va plăti 398 lei/gigacalorie, faţă de 280 lei cât plătea până acum.

„Am aprobat preţul la gigacalorie în parametri mai mult decât decenţi, dar cu o presiune mare pe bugetul local”, a spus primarul oraşului, Călin Bibarţ, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal.

Edilul anunţase încă de luni că va propune aceste majorări, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a avizat noul preţ pentru producere, transport şi distribuţie a energiei termice, care este de 1.156,06 lei (TVA inclus).

„Majorarea de zece ori a preţului la gaze naturale a provocat o creştere a preţului gigacaloriei cu aproape 140%. Pentru a nu face o presiune foarte mare pe bugetele familiilor, mai ales în această perioadă, propunem o creştere a subvenţiei”, declarase, luni, primarul Călin Bibarţ.

Preţul plătit de populaţie va fi mai mare cu 40%, pentru că din preţul total de producţie, transport şi distribuţie subvenţia este de 758,06 lei.

Ioana Pop

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Anchetă la Arad | Sunt verificate mai multe contracte ce ar fi fost atribuite fără licitaţie de Consiliul Judeţean

Procurorii arădeni au anunţat, vineri, că fac cercetări pentru abuz în serviciu în legătură cu mai multe contracte care ar fi fost atribuite de Consiliul Judeţean fără licitaţie publică, prin intermediul unor instituţii subordonate

În municipiul Arad au fost amenajate primele „pajiști urbane”

Amenajarea de „pajiști urbane”  se înscrie în demersul municipalității de a de a transforma Aradul într-un oraș verde și sunt parte a proiectului, finalizat  anul trecut, ce a constat în instalarea unui strat vegetal de Sedum între liniile de tramvai, suprafața respectivă devenind o zonă verde sustenabilă (biodiversă), cu cost de mentenanță minimă.