Redacția în limba maghiară | Adventi fény

Data:

Gyermekeinknek sokszor elmondjuk, de a világjárványok miatt a felnôtteket szintén figyelmeztetni kell arra, hogy rendszeresen mossunk kezet. Ahogy a testnek szüksége van tisztálkodásra, a léleknek ugyanúgy. Adventben álljunk oda a bethlehemi kisgyermekre a mennyei magasságból sugárzó fény világosságába és frissüljünk fel ebben a sugárzásban! Ne féljünk attól, hogy láthatókká lesznek gyengeségeink, hibáink, bûneink és alávalóságaink! Inkább örüljünk ennek, hogy ez az egyetlen lehetôség arra, hogy megszabaduljunk minden lehúzó erôtôl és felszabadítsuk terhelt lelkiismeretünket!

Az elsô Karácsonykor kisdeddé lett Isten Fia születésével üzeni, hogy könyörülô Édesatyánk van a mennyben, aki olyan Szabadítót küld, aki tudja, milyen emberbôrben élni, szembesülni a kísértésekkel és küzdeni a gonosz minden formájával. Ha megértettük ezt az adventi üzenetet, akkor adjuk át mindenkinek, akinek csak lehet! Ez lehet az egyik legszebb karácsonyi ajándékunk önmagunk és szeretteink számára. Az adventi várakozás irányítsa arra a figyelmünket, hogy visszavárjuk Urunkat és Megváltónkat. Másodszori visszajövetele már nem lesz olyan alázatos, mint az elsô karácsonyi volt. A gyôzelmes, gonosz erôket elsöprô és ítélkezô Messiás érkezésére készülünk. Ha jól használjuk fel az adventi idôket, akkor nekünk nem kell semmitôl és senkitôl félnünk. Nem vagyunk kiszolgáltatva sem földi, sem szellemi erôknek. Minden, ami velünk vagy körülöttünk történik, Isten gondoskodói akaratából megy végbe és a mi javunkat szolgálja.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Putin la Moscova, dar n-a primit un răspuns

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite EFE.