fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTERedacția în limba maghiară | Adventi fény

Redacția în limba maghiară | Adventi fény

Publicat în

spot_img
spot_img

Gyermekeinknek sokszor elmondjuk, de a világjárványok miatt a felnôtteket szintén figyelmeztetni kell arra, hogy rendszeresen mossunk kezet. Ahogy a testnek szüksége van tisztálkodásra, a léleknek ugyanúgy. Adventben álljunk oda a bethlehemi kisgyermekre a mennyei magasságból sugárzó fény világosságába és frissüljünk fel ebben a sugárzásban! Ne féljünk attól, hogy láthatókká lesznek gyengeségeink, hibáink, bûneink és alávalóságaink! Inkább örüljünk ennek, hogy ez az egyetlen lehetôség arra, hogy megszabaduljunk minden lehúzó erôtôl és felszabadítsuk terhelt lelkiismeretünket!

Az elsô Karácsonykor kisdeddé lett Isten Fia születésével üzeni, hogy könyörülô Édesatyánk van a mennyben, aki olyan Szabadítót küld, aki tudja, milyen emberbôrben élni, szembesülni a kísértésekkel és küzdeni a gonosz minden formájával. Ha megértettük ezt az adventi üzenetet, akkor adjuk át mindenkinek, akinek csak lehet! Ez lehet az egyik legszebb karácsonyi ajándékunk önmagunk és szeretteink számára. Az adventi várakozás irányítsa arra a figyelmünket, hogy visszavárjuk Urunkat és Megváltónkat. Másodszori visszajövetele már nem lesz olyan alázatos, mint az elsô karácsonyi volt. A gyôzelmes, gonosz erôket elsöprô és ítélkezô Messiás érkezésére készülünk. Ha jól használjuk fel az adventi idôket, akkor nekünk nem kell semmitôl és senkitôl félnünk. Nem vagyunk kiszolgáltatva sem földi, sem szellemi erôknek. Minden, ami velünk vagy körülöttünk történik, Isten gondoskodói akaratából megy végbe és a mi javunkat szolgálja.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Adventi váradalmaink

Gondoljuk csak végig, mire várunk az ezidei Adventben! Amellett, hogy várjuk Karácsony eljöttét, amikor a mi Urunk, Jézus Krisztusunk testet öltését ünnepeljük.

Az Újtetámentum hagyományozása

A Szentírás eredetisége és megbízhatósága komoly kérdéseket vet fel, amellyel külön teológiai tudományág foglalkozik. Minden kritika ellenére megállapítható, hogy a Biblia szavai mindenütt egyeznek azokkal a kéziratokkal, amelyek újra és újra felfedezésre kerülnek.