25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEACod galben de ninsori şi viscol în 24 de judeţe, în Ajunul...

Cod galben de ninsori şi viscol în 24 de judeţe, în Ajunul Crăciunului

Publicat în

spot_img
spot_img

Meteorologii au emis, joi, o informare de precipitaţii moderate, intensificări ale vântului şi polei, valabilă până duminică dimineaţă, în nordul, centrul şi vestul ţării. În Ajun de Crăciun este cod galben de ninsori însemnate la munte şi în nord-vest şi viscol în zona montană înaltă.

De joi seară, de la ora 22.00, până duminică, la ora 10.00,  în nordul, centrul şi vestul ţării temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, iar cantităţile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăşi local 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă şi montană aferentă. 

”În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) şi în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitaţii mixte în Crişana şi pe alocuri în Banat şi sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureş şi local la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitaţiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) şi sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă”, a transmis ANM.  

Sursa citată a precizat că, local, se va forma polei. 

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. 

De asemenea, meteorologii anunţă cod galben de vânt puternic, în intervalul 24 decembrie, ora 02:00 – 24 decembrie, ora 14:00.  

”Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăşi 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. În Munţii Apuseni, în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali şi în judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent”, a mai transmis ANM.  

Codul galben vizează 24 de judeţe. 

Articole recente

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Mai multe articole de același fel