21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJDrumarii din Cluj, prinși pe nepregătite de iarna de pe șosele

Drumarii din Cluj, prinși pe nepregătite de iarna de pe șosele

Publicat în

spot_img
spot_img

Sute de membri ai grupurilor de trafic de pe rețelele de socializare au criticat modul cum s-a intervenit astăzi pe unele sectoare de drum din județ. Pe tronsonul Cluj-Dej participanții la trafic au circulat foarte încet, drumul fiind practic necurățat chiar și în miezul zilei. În același timp, autoritățile trimiteau asigurări că circulația se desfășoară ”normal” pe toate sectoarele de drum din județul Cluj, iar primarul municipiului, Emil Boc, le-a transmis celor care se plâng că drumurile sunt acoperite cu zăpadă și se circulă greu să fie serioși, pentru că iernile adevărate au fost în anii 80.

Cu toate că au fost numeroase situații în care unele drumuri au fost cvasi-blocate astăzi, Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 24 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe majoritatea sectoarelor de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

”De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă înregistrate în cursul nopții, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, majoritatea drumurilor judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus și de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată. 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 23 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 5 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 16 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 49 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de joi s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 45 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.”, tramsmite CJ Cluj.

Autoritățile susțin că pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 27 de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 50 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi, de asemenea, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate. 

Mai mulți localnici din zonă au semnalat că drumul județean 108C, Rachitele – Ic Ponor a fost blocat de zăpadă în cursul dimineții, iar utilaje de deszăpezire au rămas așteptate ore bune.

Primarul Clujului, Emil Boc, le-a spus celor care se plâng că drumurile sunt acoperite cu zăpadă și se circulă greu să fie serioși, pentru că iernile adevărate au fost în anii 80. Prezent într-o emisiune radio, el a spus că ”zăpezile adevărate sunt alea ale anilor 80, de la jumătate de metru în sus. Acum apar trei cm de zăpadă și ”Vai de capul nostru! Este zăpadă în toată regula!”. Măi fraților, eu am crescut în zăpadă adevărată. Eu mă bucur că e un pic de zăpadă și întărește atmosfera de sărbători și o face mai frumoasă, dar de aici și până la zăpadă mai e mult. Sper să nu se adeverească prognoza aia cu ploaia de Crăciun. Așa cum arată afară, nu este ploaie, dar am citit și eu în prognoze că se încălzește vremea!”

Sursa foto: Info TRAFIC – jud. Cluj

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.