27.6 C
Cluj-Napoca

Încă 7.400 de hectare de pădure au fost introduse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine

Published:

O suprafaţă totală de 70.069 hectare, din care 8.579,8 ha păduri virgine şi 61.489,2 ha păduri cvasivirgine era înscrisă la data de 15 decembrie, în Catalogul Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, conform Ministerului Mediului.

”La data de 15 decembrie 2021, în Catalogul Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine – ediţia a 12-a, este înscrisă o suprafaţă totală de 70.069 ha, din care 8.579,8 ha păduri virgine şi 61.489,2 ha păduri cvasivirgine”, arată ministerul.

Astfel, au fost finalizate şi avizate loturile de pe Gărzile Forestiere Braşov, Cluj şi Timiş incluse în „Studiul naţional de identificare a pădurilor virgine / cvasivirgine”Acestea au cuprins o suprafaţă de 2.593 ha de pe judeţele Braşov, Harghita şi Sibiu, 1.056 ha de pe judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Maramureş şi 2.513 ha de pe judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.

”Mă bucur să vă anunţ că în anul 2021 am reuşit să introducem în Catalogul Naţional o suprafaţă de peste 26.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine. Avem datoria să protejăm aceste păduri, printre ultimele zone de pe Terra în care natura supravieţuieşte în forma ei pură, neatinsă de om. Iar România are, conform specialiştilor, unele dintre cele mai mari suprafeţe de astfel de păduri, cu milioane de ani de evoluţie în spate. Iată că, prin eforturi comune, am reuşit să punem sub protecţie aceste valori naturale deosebite. Şi, cu siguranţă, nu ne oprim aici. Vom continua munca de identificare a altor suprafeţe similare, care vor fi introduse în Catalog” a declarat Barna Tanczos, ministrul Mediului, apelor şi pădurilor.

Transpunerea spaţială a amplasamentelor pădurilor cuprinse în Catalog în format .shp în proiecţie Stereo 70 este realizată în proporţie de circa 98% şi este deja disponibilă pe site-ul Ministerului Mediului.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img