27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARALa naștere mama l-a crezut mort. L-au salvat trei pompieri, iar acum...

La naștere mama l-a crezut mort. L-au salvat trei pompieri, iar acum au venit cu daruri la copilul care a supraviețuit miraculos

Publicat în

spot_img
spot_img

Sărbătoarea Naşterii Domnului ne dă răgaz să medităm asupra miracolului Întrupării dar şi să apreciem darul nepreţuit pe care l-am primit fiecare dintre noi: viaţa.

Destinul unui copil, ce trăieşte într-un sat izolat din nordul judeţului Hunedoara, şi şansa lui la viaţă sunt legate de trei oameni care au ales să-şi dedice viaţa ajutorării semenilor. Sergenţii major Valentin Rus şi Valeriu Teucă precum şi plutonierul adjutant Viorel Matieş, pompieri în cadrul Secţiei Brad, erau de serviciu în urmă cu doi ani când au fost solicitaţi la o intervenţie deosebită în satul Tomeşti.

Valentin Rus îşi aminteşte emoţionat de acel moment: “În urma unui apel la 112 am aflat că o femeie însărcinată are nevoie de ajutor deoarece a suferit o hemoragie masivă şi se află pe punctul de a naşte. Când am ajuns la locul solicitării am constatat că femeia născuse şi bebeluşul era cianotic şi zăcea într-o baltă de sânge şi lichid amniotic. Am constatat că nou născutul nu respiră. Am eliberat căile aeriene de mucus şi lichid şi am început manevrele de resuscitare, care după o perioadă au dat rezultate. Bebeluşul a început să respire şi să plângă. Am pensat cordonul ombilical apoi am înfăşat copilul în scutec. Copilul şi mama, căreia i-am oprit hemoragia, au fost duşi cu ambulanţa la UPU Brad”.

Luca Gabriel a supraviețuit, deşi la naştere mama sa îl credea mort.Acum băieţelul de doi ani s-a întâlnit cu salvatorii săi veniţi de această data în satul Tomeşti încărcaţi cu daruri, pe post de ajutoare ale Moşului.

Crăciun fericit şi binecuvântat, tuturor!

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel