27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEA fost întronizat noul Episcop al Devei și Hunedoarei

A fost întronizat noul Episcop al Devei și Hunedoarei

Publicat în

spot_img
spot_img

Astăzi, începând cu ora 9.00, în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească, în cadrul căreia Preasfințitul Părinte Nestor Dinculeană a fost întronizat ca noul Episcop al Devei și Hunedoarei, în urma alegerii sale de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la data de 16 decembrie 2021.

Soborul slujitor a fost condus de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, înconjurat de mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Dat fiind contextul generat de pandemia de Coronavirus, au fost luate măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică impuse de lege, motiv pentru care accesul în înteriorul Catedralei se va face exclusiv pe bază de invitație.

Credincioșii care au dorit să ia parte la acest eveniment deosebit pentru viața bisericească hunedoreană, au putut participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească în exteriorul lăcașului de cult, urmărind transmisiunea proiectată pe cele două ecrane amplasate în curte, cu respectarea strictă a măsurilor igienico-sanitare (distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție) care se impun.

Clericii, monahii și credincioșii hunedoreni sunt chemați să aducă prinos de rugăciune înaintea Preasfintei Treimi pentru ocrotirea noului arhipăstor hunedorean în slujirea la care a fost chemat!

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel