21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăTIMP LIBERSibiu, Alba-Iulia și Târgu Mureș, printre orașele unde Revelionul este așteptat în...

Sibiu, Alba-Iulia și Târgu Mureș, printre orașele unde Revelionul este așteptat în stradă, cu concerte și focuri de artificii

Publicat în

spot_img
spot_img

Mai multe orașe din zona de vest a țării au pregătit programe interesante pentru cei care decid să petreacă noaptea dintre ani în stradă. Focuri de artificii, spectacole interesante și alte surprize sunt pregătite de administrațiile unor orașe pentru cei care vor să petreacă în stradă Revelionul. În același timp, alte primării – cum este cea din Cluj-Napoca – au decis să nu organizeze niciun fel de spectacol de Revelion, limitându-se doar la focuri de artificii.

În Piața Mare din Sibiu cântă Subcarpați

Una dintre cele mai apreciate trupe din România și printre preferatele sibienilor, Subcarpați, va trece sibienii și turiștii pragul dintre anii 2021 și 2022. 

„Vom trece noaptea dintre ani cum eram obișnuiți, cu muzică, focuri de artificii și, sperăm noi, cât mai multă bună dispoziție. Ne era dor de un concert pe cinste în Piața Mare”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.

Artificiile vor fi lansate din apropierea patinoarului iar efectele speciale vor fi completate de un show cu tunuri de confetti, încă nemaiîntâlnit în Sibiu. În deschiderea trupei Subcarpați, pe scenă vor urca DJ-ii de la Power pe Vinil.

Scena pe care vor avea loc spectacolul va fi amenajată în apropierea sediului Primăriei municipiului Sibiu. Pentru a obține cât mai mult spațiu, căsuța lui Moș Crăciun și containerele în care funcționează acum centrul de vaccinare vor fi demontate, împreună cu o parte a căsuțelor care formează Târgul de Crăciun din Sibiu. Evenimentul va începe în jurul orei 21.

Noile norme în vigoare permit accesul la petrecerea de Revelion tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu. Singura obligativitate rămâne purtarea măștii, în special ținând cont că spațiul va fi, cel mai probabil, destul de aglomerat.

Spectacol de artificii sincronizate pe muzică, la Alba-Iulia

Cetățenii și turiștii care se vor afla în municipiul Alba Iulia la intrarea în noul an se vor putea bucura de un spectacol piro-muzical. Show-ul de Revelion 2022 va avea o durată de circa 8 minute iar artificiile și efectele pirotehnice vor fi sincronizate pe fond muzical. 

Potrivit reprezentanților Primăriei, spectacolul piro-muzical trebuie va avea o durată de 8 minute. Vor exista trei puncte de tragere, iar efectele pirotehnice vor fi sincronizate cu o coloană muzicală personalizată.

În cadrul spectacolului se vor asigura efecte pirotehnice la înălțime medie (10-30 metri), efecte pirotehnice la înălțime mare (30-100 metri) și foarte mare (100 – 130 metri).

Spectacol de lasere, la Târgu Mureș

Anul acesta, revelionul în stradă revine la Târgu Mureș în contextul în care autoritățile au ridicat restricțiile pentru evenimentele în aer liber

Astfel, Primăria Municipiului Târgu Mureș organizează în Piața Victoriei un spectacol în cadrul căruia vor urca pe scenă două trupe cunoscute din Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Târgumureșenii se vor putea bucura de Anul Nou de tradiționalul foc de artificii, spune reprezentantul Primăriei Târgu Mureș, Cristina Pruteanu.

„Concertele vor fi susținute de trupele Desperado din Cluj-Napoca și Vizi & Band din Târgu Mureș și vor fi urmate de un spectacol de lasere, un fel de rămas bun pentru anul care se încheie, iar la cumpăna dintre ani vor fi multe focuri de artificii. Vă așteptăm, începând cu ora 22, să intrăm împreună în noul an! Evenimentul va începe cu concertul trupei Desperado, care va fi urmat, la ora 23, de concertul lui Vizi. Spectacolul de lasere este programat pentru ora 23 și 45 de minute, iar focurile de artificii vor începe la miezul nopţii”.

Chiar dacă participarea la evenimentul de Revelion este liberă, participanții sunt obligați să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea fizică.

Revelion fără concerte în aer liber, la Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a anunțat că în Cluj-Napoca nu vor avea loc concerte în aer liber de Revelion, deși legea permite să organizeze astfel de evenimente la care pot intra atât persoanele vaccinate cât și cele nevaccinate.

„Am luat decizia care stă în puterea mea și mi-am asumat-o cu toate criticile de rigoare de a nu organiza concert de Revelion în centrul orașului. Legea ar permite, dar nu ne obligă. Voi organiza concert de Revelion dacă se va impune certificatul de vaccinare, așa cum este în continuare la Târgul de Crăciun, așa cum este în Uniunea Europeană și așa cum va fi și anul viitor. Nu cred că putem lua o pauză de certificat verde de Revelion și să organizăm concerte care să nu condiționeze vaccinarea”, a spus Boc.

Primarul a precizat că a primit critici pentru neorganizarea de concerte în noaptea de Revelion, dar își asumă această decizie pentru nu a amesteca populația vaccinată cu cea nevaccinată și, în consecință, pentru a nu favoriza creșterea cazurilor de COVID-19.

Dacă nu vor avea loc concerte, vor fi organizate totuși focuri de artificii, dar și acestea fără participarea publicului.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel