21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEStudiu UBB | Economia României a revenit la nivelul de dinainte de...

Studiu UBB | Economia României a revenit la nivelul de dinainte de pandemie

Publicat în

spot_img
spot_img

Economia României a revenit la nivelul de dinainte de pandemie, iar recuperarea a fost neobișnuit de rapidă, arată un studiu făcut de Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, scrie Rador.

Revenirea a fost stimulată de măsurile fără precedent luate de autorităţile din întreaga lume, pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus.

Estimările realizate de cercetătorii clujeni, cu un grad mare de acuratețe, sunt bazate pe date actualizate la zi, în cadrul unui proiect asumat de întreaga universitate, spune decanul Răzvan Mustață.

”Pe parcursul anului 2021, am dezvoltat acest proiect început în primăvara anului 2020, odată cu demararea, din păcate, a pandemiei. Ne-am dezvoltat pe mai multe direcții. O dată, o direcție extrem de importantă a fost aceea de a fi extrem de util fiecărui cetățean al României sau factorilor decizionali, dar oferim acele informații de care cetățenii României au nevoie în fiecare moment, introducând tot felul de facilități noi sau de informații prezentate într-un anumit mod, în această platformă”, a declarat, pentru sursa citată, Răzvan Mustață.

Pentru anul 2022, cercetătorii clujeni estimează o creștere economică mai mică decât cea din acest an. Concret, ei estimează o creștere de 3,7%.

Factorii care vor încetini ritmul creșterii economice sunt reprezentați de creșterile prețurilor la materii prime și nesiguranța indusă de noile tulpini ale coronavirusului.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel