21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALISU ALBA: Situația centralizată ca urmare a avertizărilor Hidrologice și METEOROLOGICE emise...

ISU ALBA: Situația centralizată ca urmare a avertizărilor Hidrologice și METEOROLOGICE emise la nivelul județului Alba

Publicat în

spot_img
spot_img

Începând cu data de 25 decembrie, la nivelul județului Alba au fost emise o serie de avertizări meteo (Cod Galben și Cod Portocaliu) și hidro (cod Roșu), fiind vizat în special Nord-Vestul județului.

În precipitațiilor si a debutului crescut a râurilor, nu au fost persoane sau gospodării afectate, iar râurile și văile nu au ieșit din matcă decât cu mici excepții și fără a se înregistra pagube.Cotele acestora sunt în aceste momente în scădere conform ultimelor informați ale SGA.Pentru a vedea cum se prezintă situația în teren, a fost prezent și prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

Măsurile luate de autorități din județ, pentru a preîntâmpina viitoare viituri sau inundații:-

a fost dislocat în zonele potențial a fi afectate personal din cadrul autoritatilor locale (ISU, SGA, IPJ, IJJ, SDN, DPL, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor vizate) care au monitorizat permanent situatia din teren si au luat masuri operative *preventive* pentru reducerea eventualelor efecte;-

s-a intervenit cu buldoexcavatoare aparținand SVSU pe Valea Sohodol si Râul Arieș pentru decolmatare si largirea albiilor;

– s-a emis mesaj Ro-Alert populației din comunele Scarisoara, Garda de Sus si Arieseni vizate de avertizarea hidro Cod Roșu;

– DC 90 Sohodol-Poiana Sohodol este practicabil momentan doar pietonal, dupa ce pe parcursul nopții a fost rupt de apă într-o porțiune. Accesul în sat cu autoturismele se poate face dinspre comuna Roșia Montana;

– Pe Drumul Vicinal Abrud – Soharu se intervine pt amenajarea temporară a unei căi de acces către satul Soharu cu 1 Buldoexcavator.

Toate instituțiile cu rol in gestinarea acestui tip de risc vor ramane in continuare în alerta pentru monitorizare, dispunere de măsuri preventive si interventie operativa daca va fi necesar.

În teren, în momentul de față se află prefectul județului Alba, dl. Nicolae Albu împreună cu reprezentanți ISU, IPJ, IJJ, SGA, SDN, DPL dar și primari sau viceprimari din localitățile vizate.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel