21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEPartidele de opoziţie din Ungaria: Politica economică şi socială a lui Viktor...

Partidele de opoziţie din Ungaria: Politica economică şi socială a lui Viktor Orbán a eşuat

Publicat în

spot_img
spot_img

Politica economică şi socială a prim-ministrului ungar, Viktor Orbán, a eşuat, a declarat Máté Kanász-Nagy, copreşedintele Partidului “Politica poate fi şi altfel” (LMP), care, împreună cu alţi doi politicieni au prezentat, luni, agenda socială a opoziţiei, în cadrul unei conferinţe de presă organizată online.

Máté Kanász-Nagy, care s-a prezentat purtător de cuvânt al problemelor sociale din cadrul guvernului din umbră al opoziţiei ungare, condus de Péter Márki-Zay, a afirmat că inflaţia este în ceruri, inegalitatea socială a “scăpat” de sub control, iar sărăcia se adânceşte din ce în ce mai mult.

Copreşedintele, care a promis schimbare socială, a subliniat că, dacă vor putea forma guvern, vor creşte alocaţia familială, vor lansa un program de închiriere de locuinţe pentru cazurile sociale şi nu-i vor uita nici pe cei care au în îngrijire persoane cu handicap.

András Jámbor, candidatul comun pentru Parlamentul ungar al Partidului “Dialog” (Párbeszéd) şi al opoziţiei, a explicat că, în opinia sa, în Ungaria, de peste un deceniu, există o criză a locuinţelor.

Singurul proiect major de locuinţe a fost “Oraşul Studenţesc”, care a fost “şters” de guvern şi va fi înlocuit cu “o universitate privată chineză care va îndatora o întreagă ţară”, a afirmat acesta.

Politicianul a atras atenţia asupra faptului că sondajele arată că, în ultimul an, preţurile locuinţelor din Budapesta au crescut cu 10%.

62% din grupa de vârstă 18-34 de ani locuiesc cu părinţii lor, a mai declarat politicianul. Acesta a adăugat că 70% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani, care locuiesc cu părinţii, lucrează cu normă întreagă, însă nu îşi pot permite să trăiască într-o locuinţă separată.

András Jámbor a promis că, în cazul în care opoziţia ar ajunge la guvernare, va acorda sprijin pentru renovarea locuinţelor aflate în proprietatea consiliilor locale, a locuinţelor care sunt închiriate pentru cazuri sociale, vor lansa un program pentru renovarea apartamentelor din blocuri. Acesta a subliniat că vor institui un sistem de subvenţii pentru locuinţe, vor sprijini extinderea sistemului de contribuţie la creditul pentru locuinţe.

Deputatul Lajos Korózs, membru al Partidului Socialist Ungar, a vorbit despre intenţia de relocare, la consiliile locale, a ajutoarelor oferite în caz de criză. Politicianul a explicat că subvenţiile oferite localităţilor nu au ajutat la nimic.

Politicianul a mai promis că, dacă vor ajunge la guvernare, vor creşte cu 50% salariile asistenţilor sociali şi vor creşte şi numărul orelor şi serviciilor de îngrijire la domiciliu. În cele din urmă, Lajos Korózs a considerat inacceptabil faptul că, de 13 ani, a rămas neschimbată lista medicamentelor compensate în sistemul sanitar public.

Sursa: MTI

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel