21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIURucsaci pentru avalanşă şi alte echipamente performante, în dotarea Salvamont Sibiu ca...

Rucsaci pentru avalanşă şi alte echipamente performante, în dotarea Salvamont Sibiu ca urmare a unei sponsorizări de 10.000 euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Salvatorii montani de la SALVAMONT Sibiu vor putea interveni prompt pentru salvarea victimelor în caz de avalanşă, graţie dotării cu rucsaci performanţi, realizaţi special pentru acest scop, fiind prevăzuţi cu ABS. Rucsacii au fost achiziţionaţi în urma unei sponsorizări în valoare de 10.000 euro, oferite de Cristian Pătraşcu, managerul firmei CBS Eastern Europe. De asemenea, în baza sprijinului financiar oferit, se vor mai achiziţiona echipamente tehnice de vară pentru salvatorii montani şi pentru voluntari, personalizate pentru Salvamont Sibiu.

“Salvatorii montani sunt mai în siguranţă acum, având acest echipament!”, spune Dan Popescu, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu.

O demonstraţie a funcţionalităţii unui rucsac pentru avalanşă a fost oferită de Dan Popescu, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, în cadrul unei întrevederi cu preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, cu administratorul public al judeţului, Adrian Bibu, şi cu managerul companiei CBS Eastern Europe, Cristian Pătraşcu.

“Vă mulţumim că sunteţi alături de noi şi apreciem orice sprijin oferit de mediul de afaceri şi de societatea civilă”, a fost mesajul adresat de preşedinta Daniela Cîmpean domnului Cristian Pătraşcu.

La rândul său, managerul CBS Eastern Europe a ţinut să precizeze că acest demers a luat naştere în urma unei discuţii avute cu administratorul public al judeţului, Adrian Bibu, prilej cu care şi-a arătat disponibilitatea să ofere un suport material pentru proiecte care aduc un plus valoare societăţii şi în acest context i-a fost indicat Serviciul Salvamont Sibiu.

“Ne bucurăm că am putut fi parteneri în acest demers şi că ajutăm o instituţie care deserveşte un număr mare de sibieni, de iubitori ai muntelui şi de vizitatori ai judeţului Sibiu. Încurajăm activitatea de drumeţii şi cred că e bine să avem un serviciu judeţean bine pregătit şi bine echipat să intervină în cazuri de urgenţă maximă, atunci când lucrurile nu decurg conform socotelilor de acasă pe care şi le fac turiştii. Conştientizăm importanţa salvatorilor montani şi riscurile la care aceştia se expun în cadrul intervenţiilor de salvare”, a precizat Cristian Pătraşcu.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Un raliu ca o vacanță | Peste 80 de echipaje vor lua startul la Transylvania Classic Sibiu

Între 11 și 13 august, pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu, vor concura mașini prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului, dar și mașini electrice care prefigurează viitorul.