21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTȘah: Remiză obținută de Mihnea Costachi, în partida disputată cu numărul 2...

Șah: Remiză obținută de Mihnea Costachi, în partida disputată cu numărul 2 mondial, Campionatul Mondial de șah rapid, care se desfășoară Varșovia

Publicat în

spot_img
spot_img

Mihnea Costachi, a remizat duminică, la Campionatul Mondial de șah rapid, care se dispută în capitala Poloniei, Varșovia, într – o partidă pe muchie de cuțit, care putea fi câștigată de ambii șahiști.

Adversarul șahistului albaiulian, a fost numărul 2 mondial la șah clasic, francezul Alireza Firouzja, imediat sub campionul mondial incontestabil Magnus Carlsen.

“Un rezumat de 10 minute al partidei dintre Mihnea Costachi, cu piesele negre, și Alireza Firouzja, numărul 2 mondial.

O remiză cât o victorie pentru tânărul șahist albaiulian împotriva unui adversar care este văzut ca următorul candidat la titlul mondial la șah.

După 5 runde desfășurate la Campionatele Mondiale de șah rapid și blitz pentru seniori de la Varșovia, Mihnea are o victorie, trei remize și o înfrângere, în toate partidele întâlnind adversari mult mai bine cotați, aflați în topul mondial”, a transmis prin intermediul paginii de socializare, Marius Ceteraș, maestru al șahului.

“Campionatul Mondial de șah rapid e un turneu pe cât de lung pe atât de imprevizibil. 13 runde, pe parcursul a 3 zile, în care e necesar să nu-ți pierzi concentrarea nici măcar o clipă.

Departe de a fi astfel decisivă, prima rundă ne-a adus totuși o imensă bucurie pe care pur și simplu nu putem să n-o împărtășim cu voi: maestrul internațional Mihnea Costachi a terminat remiză (cu piesele negre!) partida în compania marelui maestru Firouzja Alireza, nimeni altul decât actualul număr 2️ mondial la șah clasic! Felicitări sincere, Mihnea, și mult succes în continuare, în compania „titanilor!” , au transmis reprezentanții Federației Române de Șah, prin intermediul paginii de socializare.

Trebuie spus că duminică au avut loc primele 5 runde dintr-un total de 13 ale acestui Campionat Mondial, iar la finele lor, Mihnea Costachi a acumulat un onorabil punctaj de 2,5 puncte, fiiind clasat pe locul 75.

Sunt trei lideri acum la egalitate, cu 4,5 puncte, e vorba de gazda Jan Duda, de Magnus Carlsen și de gruzinul Jobava Baadur.

Mircea Pârligras, Mihnea Costachi, Vladislav Nevednichy, Irina Bulmaga și Mihaela Sandu sunt șahiștii români care participă în aceste zile la Varșovia la CM de șah rapid și blitz.

Fondul de premiere este de 1 milion de dolari.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel