27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITABălan, de la un oraș minier la un oraș atractiv pentru tineri

Bălan, de la un oraș minier la un oraș atractiv pentru tineri

Publicat în

spot_img
spot_img

Cel de-al doilea contract de finanțare pentru realizarea investiției ”Înființarea unui Incubator de afaceri sectorial în Orașul Bălan”, a fost semnat în 27 decembrie, la Bălan, investiția fiind realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, având o valoare totală de 7 060 556 lei, din care, contribuția solicitantului, 2/3 Consiliul Județean Harghita și 1/3 Orașul Bălan, de 3 546 182 lei.

“Generatorul principal de dezvoltare a economiei locale” a numit primarul Gheorghe Iojiban, viitorul incubator de afaceri, apreciind faptul că prin realizarea acestei investiții, una din problemele majore a comunității, lipsa locurilor de muncă, va fi acoperită. Totodată primarul a apreciat că acest incubator va oferi oportunitatea firmelor să-și deschidă noi activități, atrăgând după sine alți investitori, contribuind și la întoarcerea tinerilor acasă.

Viceprimarul orașului Bălan, Orbán Loránd Levente, a apreciat că acest incubator este o oportunitate pentru oraș, conlucrarea cu Consiliul Județean Harghita fiind în beneficiul dezvoltării locale și integrării comunității în dinamica dezvoltării regionale, oferind tinerilor o viziune și oportunități.Coordonator al Direcției Generale Programe și Proiecte a consiliului județean, Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a apreciat rolul instituției în crearea unui mediu propice dezvoltării unor relații de afaceri pentru mediul antreprenorial.

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat că cele două noi incubatoare de afaceri, de la Cristuru Secuiesc și Bălan, vor constitui o bază puternică pentru dezvoltarea antreprenoriatului din județul Harghita, astfel încît să contribuie la dinamica dezvoltării economice, care atrage după sine crearea de noi locuri de muncă și oprirea exodului forței de muncă, precum și a tinerelor talente.

Odată cu renovarea clădirii fostei grădinițe, locația va putea găzdui minim 15 afaceri, generând cca 35 de noi locuri de muncă.

Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, pe perioada acestuia și doi ani după finalizare va fi asigurată formarea profesională pentru firmele care-și vor dezvolta în cadrul incubatorului o afacere, a apreciat Peli Levente, director general adjunct în cadrul Direcției Programe și Proiecte.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Tânăr harghitean, atacat de un urs în zona satului Văleni

În fotografia postată pe pagina de socializare se poate observa că tânărul atacat a suferit mai multe plăgi zgâriate la nivelul spatelui şi al scalpului.

Dacă hrăniți urșii, nu veți mai avea voie să vizitați lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş

"Promit că cei pe care îi surprind că hrănesc urşii, pe lângă amenda sosită pe numărul de înmatriculare, din partea mea vor primi în 'dar' interdicţia de a vizita Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, indiferent că este persoană fizică sau operator turistic!", spune Dósa Elek Levente, directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana