Cel de-al doilea contract de finanțare pentru realizarea investiției ”Înființarea unui Incubator de afaceri sectorial în Orașul Bălan”, a fost semnat în 27 decembrie, la Bălan, investiția fiind realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, având o valoare totală de 7 060 556 lei, din care, contribuția solicitantului, 2/3 Consiliul Județean Harghita și 1/3 Orașul Bălan, de 3 546 182 lei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Generatorul principal de dezvoltare a economiei locale” a numit primarul Gheorghe Iojiban, viitorul incubator de afaceri, apreciind faptul că prin realizarea acestei investiții, una din problemele majore a comunității, lipsa locurilor de muncă, va fi acoperită. Totodată primarul a apreciat că acest incubator va oferi oportunitatea firmelor să-și deschidă noi activități, atrăgând după sine alți investitori, contribuind și la întoarcerea tinerilor acasă.

Viceprimarul orașului Bălan, Orbán Loránd Levente, a apreciat că acest incubator este o oportunitate pentru oraș, conlucrarea cu Consiliul Județean Harghita fiind în beneficiul dezvoltării locale și integrării comunității în dinamica dezvoltării regionale, oferind tinerilor o viziune și oportunități.Coordonator al Direcției Generale Programe și Proiecte a consiliului județean, Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a apreciat rolul instituției în crearea unui mediu propice dezvoltării unor relații de afaceri pentru mediul antreprenorial.

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat că cele două noi incubatoare de afaceri, de la Cristuru Secuiesc și Bălan, vor constitui o bază puternică pentru dezvoltarea antreprenoriatului din județul Harghita, astfel încît să contribuie la dinamica dezvoltării economice, care atrage după sine crearea de noi locuri de muncă și oprirea exodului forței de muncă, precum și a tinerelor talente.

Odată cu renovarea clădirii fostei grădinițe, locația va putea găzdui minim 15 afaceri, generând cca 35 de noi locuri de muncă.

Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, pe perioada acestuia și doi ani după finalizare va fi asigurată formarea profesională pentru firmele care-și vor dezvolta în cadrul incubatorului o afacere, a apreciat Peli Levente, director general adjunct în cadrul Direcției Programe și Proiecte.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania