21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREMinisterul Dezvoltării a dublat suma alocată construcției podului peste Someș, din Satu...

Ministerul Dezvoltării a dublat suma alocată construcției podului peste Someș, din Satu Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației dublează suma alocată pentru construcția Podului peste Someș- amplasamanet str. Ștrandului.  Astfel, suma inițială asigurată de Ministerul Dezvoltării a fost de 81,34 milioane de lei, iar acum la această sumă se mai alocă 80 de milioane de lei pentru construcția podului peste râul Someș.

,,Ministerul Dezvoltării susține investițiile comunităților locale și, prin această măsură, sprijinim dezvoltarea localităților. Ministerul a dublat finanțarea pentru Podul peste Someș din Satu Mare”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

Primarul Kereskényi Gábor a afirmat că Ministerul Dezvoltării va asigura astfel aproape 80% din valoarea proiectului. „Construcția Podului peste Someș, zona str. Ștrandului este cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani, un proiect eșuat în 2016. Am reușit să asigurăm finanțarea necesară, să licităm investiția, să începem lucrările. Îmi amintesc câți s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcția acestui pod peste Someș. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

De altfel, ministrul Dezvoltării a vizitat în mai multe rânduri șantierul podului de la Satu Mare, declarând că investiția este una importantă. ,,Avem resursele necesare financiare pentru a finanţa acest pod şi ne dorim să fie şi o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin 100 de ani”, a spus Cseke Attila.

,,Avem un parteneriat solid cu ministrul Cseke Attila. Pentru acest proiect, dar și pentru cele care urmează să le implmentăm: bazinul de înot și cele două creșe”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

De altfel, de numele lui Cseke Attila se leagă și cele mai importante investiții din sistemul sanitar din Satu Mare, în perioada în care a ocupat funcția de ministru al Sănătății: reabilitarea Spitalului de Boli Contagioase, UPU Satu Mare, Secția de Oncologie, Ambulatoriul de Specialiate, Computerul Tomograf.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Viceprimarul liberal din Satu Mare susţine că a fost exclus ”nedemocratic” din PNL

Potrivit viceprimarului, decizia de excludere a sa din partid trebuie validată miercuri, în cadrul unui Birou Judeţean al PNL, iar dacă ea va fi confirmată, Cristian Ghiarfaş o va contesta.

Poetul Kölcsey Ferenc, autor al imnului Ungariei, comemorat în satul său natal din judeţul Satu Mare

Himnusz, cântecul care începe cu cuvintele Isten, áldd meg a magyart (Doamne, binecuvântează-i pe maghiari), este imnul național oficial al Ungariei. Cântecul este recunoscut și ca imn religios, fiind prezent în cartea oficială de cântări romano-catolice ”Hozsanna”.

Polițiștii de frontieră din Satu Mare s-au întrecut într-un concurs de gătit bogracs

Unul din cele mai așteptate evenimente care se desfășoară în preajma Zilei Poliției de Frontieră a fost, fără îndoială, concursul de gătit bogracs, devenit deja tradiție pentru Poliția de Frontieră Satu Mare.