21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARANoile reguli de acces în stațiunea Straja au adus amenzi de zeci...

Noile reguli de acces în stațiunea Straja au adus amenzi de zeci de mii de lei turiștilor care nu le respectă

Publicat în

spot_img
spot_img

Deși a fost amenajată o parcare modernă cu peste 100 de locuri la baza stațiunii Straja, iar recent a fost aprobat un regulament care interzice accesul turiștilor cu mașinile în stațiune, sute de persoane au ținut morțiș să urce până pe pârtie cu bolizii, fapt care le-a adus câte un ”cadou” sub forma unei amenzi consistente.

Nu mai puțin de 45.000 de lei este valoarea cumulată a amenzilor aplicate de către Primăria Municipiului Lupeni, Poliția Locală si Poliția Națională pentru nerespectarea condițiilor de acces și parcare în stațiunea Straja.

Potrivit primarului Lucian Resmeriță, în Stațiunea Turistică Straja este obligatorie păstrarea câtorva reguli care sunt nu doar de bun simț, ci ele chiar se regăsesc în regulamentul aprobat de consilierii locali în urmă cu câteva săptămâni.

Astfel, administratorii de cabane – singurii care pot urca cu mașinile până lângă pârtie – nu au voie să înstrăineze cartelele de acces la turiști. De asemenea, regulamentul stipulează foarte clar că turiștii trebuie să parcheze doar în locurile amenajate, iar accesul spre stațiune se face doar dacă mașinile sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Din păcate, autoritățile au constatat că numai în ultima săptămână, regulile au fost încălcate de sute de persoane. De la parcarea mașinilor în locuri neautorizate, la clonarea cartelelor și comercializarea acestora, limbajul verbal agresiv, până la forțarea și chiar distrugerea barierelor de acces, sunt toate pe lista care nu face deloc cinste celor care merg la Straja. Tocmai de aceea, potrivit primarului, în ultima săptămână, în Straja, au fost aplicate sancțiuni atât turiștilor cât și cabanierilor, iar amenzile sunt cuprinse între 2000 și 2500 lei. În doar o săptămână amenzile cumulate au ajuns la 45.000 de lei.

Conform edilului, controalele vor continua pentru că, susține el, ”În Stațiunea Turistică Straja trebuie să păstrăm obligatoriu regulile!!!”

Sursa foto: Resmerita Lucian

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel