Luni seară, s – au disputat partidele tur din sferturile de finală ale Cupei României, la baschet masculin.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

U BT Cluj – Napoca, echipă recent calificată în optimile de finală ale Champions League la baschet masculin, a câștigat cu scorul de 72 – 68, în deplasare, pe terenul formației Dinamo București.

A fost un meci, în care ambele echipe, au câștigat fiecare câte 2 sferturi din cele 4 ( Dinamo sfertul 2 – 3, iar clujenii 1 respectiv 4).

Echipa condusă de Mihai Silvășan, s – a impus pe final, grație punctelor aduse Patrick Richard , Ștefan Grasu și Andrija Stipanovic, ardelenii resimţind oboseala confruntării partidei din Turcia, care a contat pentru grupele Champions League.

Cei mai buni jucători de la U BT Cluj – Napoca , au fost Andrija Stipanovic (14 puncte), Patrick Richard (11 puncte) și Luca Colceag (10 puncte).

Iar de la Dinamo, cei mai buni marcatori, au fost Andrei Mandache (18 puncte), Cecil Williams (15 puncte) și Nenad Miljenovic (11 puncte).

Returul dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo va avea loc pe 30 decembrie, de la ora 17:00.

Într – o altă partidă, disputată luni seară, BC CSU Sibiu a pierdut cu scorul de 76 – 66, pe terenul ocupantei locului 2, în clasamentul Ligii Naționale de Baschet masculin, CSO Voluntari.

Deținătoarea trofeului a făcut diferența și s – a impus în fața sibienilor, în ultimul sfert al întâlnirii.

Meciul de la Voluntari a fost extrem de disputat și de echilibrat, cele două echipe mergând cap la cap, în primele două sferturi (18 – 18, 18 – 18), sibienii au intrat la pauza celui de – al treilea sfert, cu un avans de două puncte, 52 – 50.
Ilfovenii s -au descătușat în cel de – al patrulea sfert, pe care l – au început în forță cu un ”run” de 10-2 în urma căruia conducea cu 60-54, iar Hoyo lua time-out. La reluare, parțialul ilfovenilor avea să fie perfectat de tripla lui Woods (63-57), urmată de reușita din spatele semicercului a lui Tamulis. Rolly Torok, fostul jucător al lui CSU, a refăcut diferența de +9, cu un coș de la distanță (66-57).

Pratt a readus speranța în rândul sibienilor cu o aruncare din spatele semicercului (72-66), cu un minut înainte de final, însă Vida a replicat imediat (75-66), iar Vasiliauskas a ”închis” tabela de la linia de ”libere” după un ”tehnic” luat de Tohătan.

Cel mai bun marcator de la CSO Voluntar a fost Toddrick Gotcher care a reușit 17 puncte. De cealaltă parte, de la CSU Sibiu, cel mai bun marcator a fost Monyea Pratt, cu 14 puncte.

Returul are loc la Sibiu pe 30 decembrie, cu începere de la ora 18.45.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania