21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCasa care a aparținut unuia dintre corifeii Marii Uniri, scoasă la licitație...

Casa care a aparținut unuia dintre corifeii Marii Uniri, scoasă la licitație pentru datorii

Publicat în

spot_img
spot_img

Casa care a aparţinut lui Ştefan Cicio Pop, unul dintre corifeii Marii Uniri de la 1918, este scoasă la licitaţie de administraţia municipală arădeană, din cauză că proprietarii au datorii la bugetul local, imobilul fiind monument istoric.

Potrivit unui anunţ publicat de Primăria Arad, licitaţia va avea loc în 28 ianuarie 2022 şi este organizată de Direcţia Venituri – Serviciul Urmărire Venituri.

Anunţul pecizează că proprietarul are domiciliul în Italia, iar imobilul “a fost indisponibilizat prin procesele verbale de sechestru nr. 89385/25.03.2019, nr. 582969/26.08.2021 şi nr. 742047/15.11.2021”.

Imobilul, situat în zona ultra-centrală a municipiului Arad, pe strada care poartă chiar numele lui Ştefan Cicio Pop, are un teren de 544 metri pătraţi şi o casă de 438,38 metri pătraţi, iar preţul de la care va porni licitaţia va fi de 1.080.000 lei (218.000 euro) fără TVA.

“Invităm pe cei care pretind vreun drept asupra acestui bun să înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare”, se arată în anunţul publicat de Primăria Arad.

Reprezentanţii Primăriei Arad au precizat că imobilul este monument istoric şi că datoriile acumulate de proprietari sunt din impozite şi taxe locale neplătite pentru mai multe proprietăţi pe care le au în municipiul Arad. Administraţia locală nu poate da publicităţii date cu caracter privat referitoare la datoriile acumulate în ultimii ani, dar a precizat că încercările de a-i contacta pe proprietari nu au avut succes.

Casa care a aparţinut lui Ştefan Cicio Pop a servit, în toamna anului 1918, şi drept sediu al Consiliului Naţional Român Central.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Symphonic Experience, un eveniment inedit în Arad

Muzica clasica, jazz, rock, electronica, etno-funk si slagare renumite vor fuziona in aceasta vara cu orchestre simfonice live si voci spectaculoase. Prima editie a Symphonic Experience se va desfasura timp de trei zile in Arad, intre 19 si 21 august.