21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘŢigări de contrabandă în valoare de 100.000 lei, confiscate la graniţa de...

Ţigări de contrabandă în valoare de 100.000 lei, confiscate la graniţa de nord

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 8.956 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 105.000 lei, marfă ce urma să fie transportată şi comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă, o autospecială a Poliţiei de Frontieră fiind avariată în urma acţiunii de prindere a persoanelor implicate în contrabandă.

Potrivit IGPF, marţi, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 18,00, pe raza localităţii Valea Vişeului, poliţiştii de frontieră au observat la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră două persoane în timp ce transportau dintr-un imobil în construcţie mai multe colete voluminoase spre două autoturisme, parcate în apropiere.

S-a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, fiind somate să se oprească, însă cei doi bărbaţi nu s-au supus, au urcat în autoturisme şi au demarat în trombă. Şoferul uneia dintre maşini a acroşat autospeciala Poliţiei de Frontieră, rezultând doar pagube materiale, precizează sursa citată.

În cel mai scurt timp, echipele de intervenţie au acţionat pe direcţiile de deplasare a celor două autovehicule, acestea fiind descoperite abandonate în zonă, iar în una dintre maşini au fost observate mai multe colete cu ţigări.

”Au fost anunţate şi autorităţile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar la imobilul în construcţie colegii noştri au descoperit alte colete cu ţigări”, arată IGPF.

S-a luat măsura conducerii autoturismelor şi transportării coletelor la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 8.956 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 105.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, cele două autoturisme, în valoare de 30.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră, iar în continuare se fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora. 

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel