Un punct de lucru temporar cu ambulanţă de prim ajutor SMURD, cu trei paramedici, va funcționa începând de vineri și până la finalul sezonului de schi, în zona Domeniului schiabil Şureanu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Decizia a fost luată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, pe baza analizei efectuate privind cazuistica ultimilor ani, precum și zecile de pacienți care au beneficiat de prim ajutor medical prompt din partea paramedicilor SMURD.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta Alba împreună cu UPU – SMURD vor operaționaliza începand de maine și până la sfârșitul sezonului de schi (în funcție de condițiile meteo și afluxul de turiști), un nou punct de lucru SMURD, deschis temporar la Domeniul schiabil Șureanu – Munții Sebeșului.

La fața locului va fi dislocată o ambulanță SMURD cu 3 paramedici care vor acționa în cooperare cu echipajele IJJ sau Salvamont prezente în zonă.

Cazuistica ultimilor ani precum si zecile de pacienți care au beneficiat de prim ajutor medical prompt ne-a demonstrat necesitatea înființării acestui Punctul de Lucru SMURD.

Mulţumim pentru sprijinul logistic acordat de către Consiliul Județean Alba si Instituția Prefectului”, au transmis reprezentanții ISU Alba, prin intermediul paginii de socializare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania