Joi, jandarmii din Alba, au confiscat aproape 4000 de materiale pirotehnice (artificii și petarde).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cantitatea de materiale pirotehnice confiscată, a fost găsită asupra a două femei, care încercau să le comercializeze clienților, ca mai apoi să fie folosite în Noaptea de Revelion.

Depistarea persoanelor care nu respectă regimul materialelor pirotehnice continuă. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, au ridicat în vederea confiscării mai multe articole pirotehnice interzise.

În cursul zilei de astăzi, două femei au fost surprinse de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, în timp ce prezentau spre vânzare 3838 de materiale pirotehnice.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru infracțiunea de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, lit. a, în conformitate cu legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și vor fi predate organelor competente împreună cu actele de sesizare, în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii din Alba atrag atenția asupra potențialului pericol generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii.

Aceștia recomandă cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor, pentru a preveni producerea unor accidente.

Astfel de acțiuni vor fi organizate pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe linia comercializării ilegale a materialelor pirotehnice.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania