27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIAL"Foc de artificii": Aproape 4000 de materiale pirotehnice, confiscate de jandarmii din...

“Foc de artificii”: Aproape 4000 de materiale pirotehnice, confiscate de jandarmii din Alba

Publicat în

spot_img
spot_img

Joi, jandarmii din Alba, au confiscat aproape 4000 de materiale pirotehnice (artificii și petarde).

Cantitatea de materiale pirotehnice confiscată, a fost găsită asupra a două femei, care încercau să le comercializeze clienților, ca mai apoi să fie folosite în Noaptea de Revelion.

Depistarea persoanelor care nu respectă regimul materialelor pirotehnice continuă. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, au ridicat în vederea confiscării mai multe articole pirotehnice interzise.

În cursul zilei de astăzi, două femei au fost surprinse de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, în timp ce prezentau spre vânzare 3838 de materiale pirotehnice.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru infracțiunea de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, lit. a, în conformitate cu legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și vor fi predate organelor competente împreună cu actele de sesizare, în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii din Alba atrag atenția asupra potențialului pericol generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii.

Aceștia recomandă cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor, pentru a preveni producerea unor accidente.

Astfel de acțiuni vor fi organizate pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe linia comercializării ilegale a materialelor pirotehnice.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel