Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat contractul de execuție a celor patru puncte de colectare a deșeurilor mari din Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd. Firma Da Vinci Construct a fost desemnată să construiască în următoarele 4 luni punctele de colectare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În fiecare centru vor fi amplasate câte 12 containere pentru colectare separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie-carton, lemn, mobilier, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Valoarea totală a celor 4 puncte se ridică la 1,1 milioane euro, inclusiv TVA.

”În luna mai, anul viitor, vom preda cele 4 puncte de colectare primăriilor, pe terenul cărora au fost realizate investițiile, cetățenii putând să depoziteze gratuit, în anii următori, deșeurile de mari dimensiuni. Și locuitorii comunelor care sunt vecine cu aceste orașe vor putea depozita deșeurile mari din gospodării în containerele din interiorul punctelor de colectare. Ne propunem să trecem la o nouă etapă. Urmează să dezvoltăm și alte puncte de colectare, în primăvara anului 2023, în alte comunități mari din județ: Valea lui Mihai, Săcueni, Tinca, Ștei, Tileagd și Vadu Crișului.”, scrie Ilie Bolojan pe pagina de socializare.

Președintele CJ Bihor spune că vor fi contactate primăriile să pună la dispoziție terenul pe care să fie realizate punctele de colectare.

”În felul acesta, în 2-3 ani, amenajându-se și alte puncte, bihorenii vor putea să-și depoziteze la distanțe rezonabile deșeurile mari. Depozitarea ilegală se va reduce și județul Bihor va fi mai curat”, susține Ilie Bolojan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania