27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘCel mai performant centru de informare turistică din țară va fi la...

Cel mai performant centru de informare turistică din țară va fi la Bastionul Theresia din Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

La Bastionul Theresia din Timișoara, va fi cel mai performant centru de informare turistică din țară, adaptat la cerințele și nevoile turiștilor, anunță Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, într-o postare pe Facebook.

”Inițiativa face parte dintr-un plan coerent de revitalizare culturală și socială a Bastionului, plan care, desigur că a deranjat câteva grupulețe de interese deoarece le lasă fără obiectul confortului. Nu mă deranjează să explic, am făcut-o săptămânile trecute și reiau pentru o informare cât mai corectă: spațiul de la Bastion e prea important ca să rămână ocupat cu depozite sau zone administrative.”, scrie Proteasa.

În anul care vine, tot ce ține de instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș va fi optimizat, iar beneficiarii de gratuități în zona zero a orașului vor reda comunității spațiul pe care l-au folosit ani la rând.

”Pe lângă centrul ultramodern de informare turistică pregătit pentru TM2023, vom crea și un centru multifuncțional, care va fi pus la dispoziția actorilor culturali în baza unui regulament care să asigure funcționarea și închirierea în mod transparent și echitabil pentru toți cei interesați de infrastructura acestuia.”, mai completează vicepreședintele CJ Timiș.

2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, va găsi cele două obiective de investiție perfect funcționale, alături de o zonă a Bastionului revigorată cultural și social, plină de turiști.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel