Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că una dintre priorităţile sale în anul 2022 va fi realizarea unui parking cu 863 de locuri, în valoare de 51 de milioane de lei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Printre priorităţile anului 2022 se află parkingul de la aeroport, cunoscuta formulă park&ride. Este o lucrare de peste 51 de milioane de lei, 10 milioane de euro. (…) Este o platformă cu 863 de locuri de parcare, 8 peroane pentru autocare şi autobuze. Acolo vom putea avea şi autogara nouă a Clujului, pentru că se integrează în ceea ce înseamnă transportul intermodal. Această parcare, inclusiv autogară, va putea pune la dispoziţia tuturor celor care vin din diverse părţi – Dej, Gherla, Turda, Baciu -, să îşi lase maşinile acolo şi să aibă la dispoziţie două mijloace alternative: transportul public şi trenul metropolitan”, a declarat Emil Boc.

El a mai spus că autogara de la aeroport va fi un centru unde oamenii vor putea să ia autobuzul sau trenul metropolitan ca să ajungă la gară.

Printre altele, primarul Emil Boc a mai anunţat că centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca are ca termen de finalizare a documentaţiei 21 martie 2022 şi că în luna februarie va fi lansată licitaţia pentru metroul clujean. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania