27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJALOPEDI, serviciul de telemedicină pentru copiii din Cluj, un succes

ALOPEDI, serviciul de telemedicină pentru copiii din Cluj, un succes

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 13.000 de copii au beneficiat, în 2021, de serviciul de telemedicină pentru copii ALOPEDI, a informat, marţi, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a realizat împreună cu reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii care gestionează serviciul de call center ALOPEDI 0364-917, o analiză a activităţii derulate pe parcursul anului 2021 prin intermediul proiectului destinat obţinerii sfaturilor medicale pediatrice. (…) S-a constatat, astfel, că în anul 2021, prin intermediul ALOPEDI 0364-917, au fost evaluaţi telefonic nu mai puţin de 13.159 de copii. Până în prezent, acesta reprezintă cel mai mare număr de pacienţi evaluaţi anual. Totodată, se remarcă o creştere cu 45,5% a numărului de apeluri telefonice în comparaţie cu anul 2020”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, marea majoritate a apelurilor s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu (70%), nemaifiind necesară deplasarea la unitatea de primire a urgenţelor sau la o altă unitate medicală.

“Concomitent, le-au fost explicate părinţilor manifestările la apariţia cărora este obligatoriu consultul medical faţă în faţă. De asemenea, pentru 1.410 copii a fost recomandat consultul medical imediat, în primele două ore de la apel, iar în cazul a 15 copii a fost necesară solicitarea intervenţiei Serviciului de Ambulanţă. Un număr semnificativ de părinţi au solicitat sfaturi pentru copiii care prezintă febră (2.690 de apeluri), probleme respiratorii (2.587 de apeluri) şi probleme digestive (1.610 apeluri). Totodată, medicii care deservesc serviciul de call center pentru urgenţe pediatrice au acordat sfaturi medicale pentru 94 de copii deja diagnosticaţi cu COVID-19, cel mai mare număr fiind în luna octombrie a anului 2021. În ceea ce priveşte distribuţia lunară a cauzelor de apelare a serviciului de sfat pediatric telefonic ALOPEDI 0364-917, problemele respiratorii au predominat în lunile reci, iar cele digestive în timpul verii”, se mai arată în comunicat.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.