Începând din 3 ianuarie târgumureșenii pot veni cu propuneri de cheltuire a banilor publici. Primăria Municipiului Târgu Mureș a lansat platforma https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro/ ce oferă târgumureșenilor posibilitatea să se implica activ și direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Astfel, în perioada 3 ianuarie – 22 ianuarie, toți cei care doresc pot depune proiecte pe următoarele axe:

1. Alei, trotuare și zone pietonale
2. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
3. Spații verzi și locuri de joacă
4. Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public, etc.)
5. Infrastructură educațională și culturală
6. Orașul digital

Analiza proiectelor depuse se va face în perioada 24 ianuarie – 13 februarie, urmând ca în perioada următoare acestea să fie supuse votului publicului. Votul va avea loc în două etape distincte, iar acţiunile necesare pentru implementarea proiectelor care au obținut cel mai mare număr de voturi vor fi cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Este pentru prima dată când municipalitatea își dorește și reușeste să devină un partener activ și direct în relația cu contribuabilul, prin încurajarea transparenței cheltuirii banului public și susținerea ideilor societății civile în luarea deciziilor care privesc îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania