27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘPrimăria Baia Mare, amendată cu 40.000 de lei pentru depozitarea ilegală a...

Primăria Baia Mare, amendată cu 40.000 de lei pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria municipiului Baia Mare a fost amendată cu 40.000 de lei de către inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş pentru depozitarea ilegală a deşeurilor pe malul stâng al râului Săsar, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale Someş-Tisa, Cristina Vădan.

“Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureş s-au autosesizat ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media, privind existenţa unui depozit ilegal de deşeuri pe malul stâng al râului Săsar. În data de 22 decembrie 2021, aceştia s-au deplasat la faţa locului. Reprezentanţii Inspecţiei Teritoriale a Apelor au constatat faptul că Primăria Baia Mare a depozitat ilegal deşeurile pe un teren propriu. Autoritatea locală solicitase şi obţinuse de la SGA Maramureş un Aviz de gospodărire a apelor pentru realizarea unui Centru de gestionare a deşeurilor, însă nu a realizat lucrările necesare”, a precizat Cristina Vădan.

Potrivit acesteia, Primăria municipiului Baia Mare nu avea dreptul să depoziteze deşeurile menajere deoarece nu avea autorizaţie pentru amplasament.

“Primăria nu avea dreptul să depoziteze deşeurile pe acel amplasament înainte de finalizarea lucrărilor prevăzute în aviz, recepţionarea acestora şi obţinerea Autorizaţiei de gospodărire a apelor. Prin urmare, Primăria Baia Mare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei şi cu avertisment. (…) Totodată, inspectorii instituţiei noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal de deşeuri”, a spus Cristina Vădan.

Conform aceleiaşi surse, orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deţine acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către Administraţia Bazinală Someş-Tisa, respectiv Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş.

Primăria municipiului Baia Mare este blocată în operaţiunile de salubrizare stradală şi menajeră de compania Drusal, care a încetat activitatea de colectare în urmă cu două săptămâni invocând o datorie de 26,5 milioane lei a Primăriei din anul 2020, respectiv alte datorii cumulate în anul 2021.

Surse din Consiliul Local au declarat că primăria a încasat în anii 2020 şi 2021 taxa de salubrizare de la populaţie, însă compania Drusal a fost plătită doar în sume mici, niciodată facturi integrale. Sursele menţionate au mai precizat că se aşteaptă un control al Curţii de Conturi pentru a verifica modul de utilizare a banilor rezultaţi din colectarea taxei de salubrizare. 

Sursa: Agerpres

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel